Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S njim se nikad ne zna

Najmoćniji svjetski menadžer ima novi "projekt" - Mourinho u Juventusu

Neizvjesna je budućnost Massimiliana Allegrija na klupi Stare dame.

Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Juventusu je ispadanjem od Ajaxa u četvrtfinalu Lige prvaka, a onda i matematičkom potvrdom novog naslova prvaka Italije došlo vrijeme za sumiranje dojmova i priprema za blisku budućnost.

Kad je u pitanju ovo ljeto, najvažniji upitnik ne stoji nad nekim nogometašem koji se sprema na odlazak ili nad nekim potencijalnim pojačanjem nego iznad glave trenera.

Massimiliano Allegri pokorio je s Juveom Serie A, u zadnjih pet sezona uzeo pet puta Scudetto i četiri puta Kup, ali nije uspio ostvariti najveću želju - osvojiti Ligu prvaka. Dvaput je dogurao do finala, ali su prejaki bili Barcelona (2015.) i Real Madrid (2017.).

Allegri želi faraonske ovlasti

Poslije punih pet godina došlo je do određenog zasićenja s obje strane, s tim da je ono izraženije kod Juventusa. Predsjednik Andrea Agnelli će u idućim danima obaviti razgovor s Allegrijem o budućnosti.

Talijanski mediji nisu baš sasvim sigurni da će tom prilikom biti postignut dogovor. Naime, ugledni Sky Sport tvrdi kako će Allegri od Agnellija zatražiti, osim bolje plaće i trajanja ugovora do ljeta 2022. godine, i veće ovlasti prilikom dovođenja igrača. Htio bi obnašati funkciju menadžera kakvu ima dio njegovih kolega u engleskoj Premierligi, a sve s ciljem da njegova bude zadnja, i kad su u pitanju odlasci i kad su u pitanju dolasci.

U međuvremenu, rodila se vijest s prizvukom senzacije. Naime, najutjecajniji svjetskim menadžer Jorge Mendes nudi Juventusu usluge svog klijenta Josea Mourinha.

Mendes se ljetos iskazao

Mendes je vlasnik menadžerske agencije Gestifute i zastupnik je brojnim svjetskim zvjezdama. Najpoznatiji igrač u njegovoj ergeli je Cristiano Ronaldo, a Mendes skrbi i o karijerama Bernarda Silve, Jamesa Rodrigueza, Angela Di Marije, Diega Coste, Andrea Silve, Falcaa i brojnih drugih.

Javna je tajna da je Mendes preko kineske grupacije Fosun International siva eminencija engleskog premierligaša Wolverhamptona.

Njegova se riječ u svijetu nogometa itekako sluša, a dokle seže njegov utjecaj najbolje govori to što je u brojnim izborima proglašen za najutjecajnijeg čovjeka u svijetu nogometa.

Mendes je bio glavni i najzaslužniji za cijelu operaciju prelaska Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus, a sad bi htio i Mourinha instalirati na klupu Stare dame. No, to će malo teže ići.

Prepreke Inter i nedavno ponašanje

Razlog zbog kojeg je malo izvjesno da će Mourinho biti taj koji će naslijediti Allegrija jest njegova povezanost s Interom. To je Juveov najveći rival, a Mourinho je s njima 2010. pokorio Europu i osvojio tripletu (Serie A, Kup Italije i Ligu prvaka).

Nakon što je napustio Giuseppe Meazzu u dosta navrata je Mourinho biranim riječima govorio o Interu pa je nekako teško očekivati da bi se čelnici Juventusa odlučili za njegovo dovođenje. K tome, prepreka njegovu dolasku je i neprimjereno ponašanje protekle jeseni nakon utakmice između Juventusa i Manchester Uniteda u Ligi prvaka.

Zasad je puno izglednije da Mourinho neće postati novi trener Juventusa nego da hoće, ali s Mendesom se nikad ne zna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider