Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real i Barca domaćini

Najluđi, ali i (ne)realan rasplet: Ovaj vikend zadnje kolo Primere?

Nastavlja se uzbudljiva utrka za prvaka Španjolske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeća Barcelona i drugoplasirani Real Madrid između utakmica polufinala Lige prvaka igraju utakmice 36. kola Primere.

Prvi će u akciju Katalonci koji od 18:00 na Camp Nouu ugošćuju Real Sociedad. Nakon velike zalihe koju su si stvorili za uzvrat s Bayernom, Rakitić i suigrači punim gasom i pred (vjerojatno) punim tribinama mogu krenuti na momčad koju vodi David Moyes.

Baski iz San Sebastiana mirni su u sredini ljestvice, bez ikakvog rezultatskog imperativa jer su dovoljno daleko od zone ispadanja, ali i od borbe za Europa ligu. Barcelona je u fenomenalnoj seriji, nižu pobjede i u Primeri u Ligi prvaka, a vidjet ćemo može li Sociedad izdržati nalete fenomenalnog trojca Messi-Suarez-Neymar koji je dosad u ovoj sezoni postigao nevjerojatnih 111 golova u svim natjecanjima.

U 20:00 Real na Santiago Bernabeuu bez ozlijeđenog Luke Modrića dočekuje Valenciju u utakmici koja nosi znatno veći ulog. Preciznije rečeno, za razliku od dvoboja Barcelone i Sociedada, ovdje oba protivnika moraju ići 'na glavu'. Valencia je u velikoj bitci sa Sevillom za četvrto mjesto i kvalifikacije Lige prvaka, Šišmiši trenutno imaju tri boda prednosti koja bi se sasvim mogla anulirati ako večeras izgube, a Sevilla u nedjelju neokrznuta prođe kroz Vigo.

Kakav god ishod polučila Barca, Real će zanimati samo pobjeda kojom bi, ovisno o rezultatu utakmice s Camp Noua, ili izbio na vrh Primere ili ostao u igri za prvom titulom poslije tri godine.

Važna utakmica se igra i izvan travnjaka

U onom najluđem, ali i najmanje vjerojatnom raspletu, moguće je i da danas padne odluka o prvaku Španjolske. Naime, Španjolski nogometni savez već je najavio štrajk i suspenziju posljednja dva kola Primere zbog razmirica glede podjele novca od televizijskih prava prema novom ugovoru. Ne popusti li u sukobu ni Španjolski nogometni savez ni Udruženje profesionalnih klubova teoretski se može dogoditi da se posljednja dva kola ni ne odigraju. U tom slučaju, prvak bi se znao nakon današnjih utakmica...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider