Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvo ludilo

Najluđa utakmica vikenda: Za veliko slavlje zabio i 45-godišnji Veldin Karić

Ikona HNL-a ne prestaje zabijati ni u 46. godini života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preokret kakav se ne viđa često izveli su nogometaši Varteksa u 24. kolu Međužupanijske lige Čakovec - Varaždin.

Do 80. minute su kao domaćini gubili 0:2, a onda su u 10 minuta sprašili četiri gola i pobijedili sa 4:2.

Inicijator preokreta bio je neuništivi Veldin Karić. Ikona HNL-a i napadač koji je obilježio najslavnije dane onog starog Varteksa, sad ovom navijačkom sa 45 godina na leđima pokušava pomoći da iduće sezone ponovno zaigra u Trećoj HNL.

Karić je ove subote u 80. minuti pogodio za 1:2, a zatim su njegovi suigrači (dvaput Šoštarić, jednom Šenkiš) istorpedirali goste.

Cilj je plasman u Treću HNL

Tako je Varteks ostao u utrci za osvajanje prvog mjesta koje donosi plasman u najviši rang. Na drugom su mjestu, imaju 57 bodova koliko i Polet iz Svetog Martina na Muri koji je u ovom kolu lakoćom stigao do nove pobjede.

Ovaj Varteks je klub kojeg su 2011. godine osnovali navijači, White Stonesi, razočarani načinom na koji su prijašnje uprave vodile nekadašnji Varteks. Tom klubu koji je bio konstanta HNL-a 15-ak godina čelnici su prvo promijenili ime, a onda ga odveli i u sami stečaj.

Taj Varteks više ne postoji, ali zato je tu ovaj novi - klub koji funkcionira po načelu jedan član = jedan glas i iza kojeg stoje njegovi navijači.

Da ne bi bilo zabune, ovaj Varteks nema nikakve veze s NK Varaždinom, sadašnjim drugoligašem. U tom klubu, iza kojeg stoji politika (Grad Varaždin i Varaždinska županija) glavnu riječ vode neki od ljudi koji su "sahranili" bivši Varteks.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider