Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će u Berlin?

Najjače polufinale ikad: Real rekorder, Bayern i Barca favoriti, Juve autsajder

Ždrijeb polufinala Lige prvaka održat će se u petak u Nyonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern, Barcelona, Real Madrid i Juventus. To su polufinalisti ovosezonske Lige prvaka, jubilarne 60. sezone najprestižnijeg Uefina klupskog natjecanja. Kad se uzmu u obzir imena klubova, povijesni uspjesi i trenutačni rezultati, to je možda i najjače polufinale svih vremena otkada su najcjenjenije klupsko natjecanje igra u formatu Lige prvaka.

U polufinalu su novi-stari prvaci Njemačke i Italije i dvije vodeće momčadi španjolske lige, deseterostruki (Real), peterostruki (Bayern), četverostruki (Barcelona) i dvostruki (Juventus) prvak Europe, te četiri momčadi koje su igrale najviše polufinala u povijesti natjecanja – Real 31, Barcelona 30, Bayern 25 i Juventus 22.

Ždrijeb je u petak u Nyonu, sjedištu Uefe. Prve utakmice polufinala igrat će se 5. i 6., a uzvrati u 12. i 13. svibnja. Finale se igra 6. lipnja u Berlinu, na Olimpijskom stadionu. Prema prognozama najveće svjetske kladionice William Hill, Bayern i Barcelona su najveći favoriti za osvajanje, koeficijent je za obje momčadi 2.75, na Real je 4.00, a na Juve čak 8.00.

Prema ovim koeficijentima moglo bi se reći da je torinska „Stara dama“ autsajder u ovom četverolistu. Tko od troje favorita izvuče Juve, bit će bliže finalu? Novi „el clasico“ ili sudar Bayerna s Realom ili Barcom bit će poslastica i svakako teži put do krajnjeg cilja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider