Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barcelona - bayern...

Statistika kaže: Čeka nas paprena osmina finala Lige prvaka!

Otkako su poznati sudionici i nositelji osmine finala Lige prvaka statističari se bave izgledima momčadi da budu sparene na ždrijebu u ponedjeljak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicama u skupinama E, F, G i H završena je grupna faza natjecanja UEFA-ine Lige prvaka. Poznati su svi sudionici osmine finala te nositelji u ždrijebu koji je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 12 sati. Jedina dva uvjeta za osminu finala su ta da se ne smiju spariti klubovi iz iste države te oni koji su igrali u istoj skupini.

Bilo je mnogo iznenađenja u grupnoj fazi natjecanja, pa tako brojni moćnici nisu osvojili svoju skupinu. Među te klubove spadaju Manchester City, Bayern pa i branitelj naslova Real Madrid. Samim time ždrijeb osmine finala čeka se s velikim nestrpljenjem.

Nakon što se primjene dva spomenuta uvjeta, statistika kaže da su najizgledniji parovi osmine finala ogledi Atletico Madrida i Manchester Cityja (25,36 posto) i dvoboj Borussije Dortmund i Seville (24,62).

Kao pobjednik skupine Borussia ne može igrati protiv Bayerna i Reala (s kojim je bila u skupini), dok Atletico, također kao pobjednik skupine, ne može biti sparen s čak tri kluba - Real, Bayern i Sevilla.

Statistički gledano najizgledniji suparnik Barcelone je Bayern s 22,48 posto. Slijede Bayer Leverkusen (21,65) i PSG (20,63).

Pobjednik skupine A Arsenal najveće šanse ima da bude sparen s madridskim Realom (21,74 posto), a isto vrijedi i za Leicester City (21,23).

Najmanje izgledan par je onaj između Napolija i Porta (11,02 posto).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider