Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nitko nije htio popustiti

Najčudnija utakmica godine: Liverpool po kladionicama teški autsajder

Ovog utorka igra se dvoboj koji se zapravo nije ni trebao igrati u ovom tjednu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nemilosrdan je bio Engleski nogometni savez, prvotne termine nije htjela mijenjati niti FIFA pa ćemo ipak gledati jednu sasvim čudnu utakmicu ovog utorka u Birminghamu.

Aston Villa će u četvrtfinalu engleskog Liga kupa ugostiti Liverpool kojemu nije uslišana želja za odgodom te je primoran nastupiti u izrazito čudnim okolnostima.

Naime, momčad koju vodi Jürgen Klopp u srijedu igra u - Dohi. Radi se o dvoboju polufinala Svjetskog klupskog prvenstva, protivnik im je meksički Monterrey.

gol expired Poznati polufinalni parovi Svjetskog klupskog prvenstva: Evo na koga ide Liverpool divider

Zbog tog natjecanja pod okriljem FIFA-e koje se već godinama održava u prosincu već je odgođen premierligaški susret West Ham - Liverpool koji se u sklopu trebao igrati u subotu 21. prosinca.

Savez odbio Redse

Htio je Liverpool odgoditi i četvrtfinalni sraz Liga kupa, ali iz Engleskog nogometnog saveza je dobio odbijenicu uz obrazloženje kako nema dovoljno termina za naknadno odigravanje te utakmice.

Kloppu i njegovim suradnicima u situaciji kad unutar 24 sata moraju igrati dvije utakmice na dva kontinenta, na stadionima udaljenim više od pet tisuća kilometara, nije preostalo ništa drugo nego fokus baciti na jednu utakmicu, a ovu drugu potpuno marginalizirati.

Klopp najjače snage odveo u Katar

Budući da je Svjetsko klupsko prvenstvo ipak važnije od trećeg po snazi natjecanja u Engleskoj, za Kloppa nije bilo dileme.

U Katar je poveo najjače snage, pa su tako na put pošli: Alisson, Salah, Mane, Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold, Robertson, Keita, Firmino, Henderson, Gomez, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Milner, Lonergan, Shaqiri, Origi, Jones i Williams.

Ako se pitate "pa tko će onda igrati kod Aston Ville u Liga kupu", niste jedini. Ni oni najzagriženiji igrači Liverpoola ne znaju nabrojiti tko bi mogao nastupiti u utakmici u Birminghamu.

Engleski mediji navode sastav u kojem bi Redsi trebali istrčati:

Kelleher - Hoever, Boyes, Van den Berg, Marouci - Chrivella, Kane, Christie-Davies - Elliott, Longstaff; Stewart

Mahom se radi o mladićima koji nastupaju za U-23 momčad pa će tako i na klupi Redsa sjediti Neil Critchley koji inače njih vodi.

U takvom odnosu snaga, ne čudi što je na kladionicama Aston Villa izraziti favorit i što se koeficijent na njihovu pobjedu kreće od 1.20-1.30 naspram 8.00 ili čak i više koliko bookmakeri plaćaju trijumf Liverpoola u ovom ogledu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider