Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prilika koja se ne propušta

Na pomolu velika "otimačina": Engleski trio kvari planove Barci

Još nije gotova utrka za francuskog reprezentativca...

Galerija Barcelona (Foto: AFP)

Jedan od najboljih nogometaša kojima ovog ljeta istječe ugovor jest Adrien Rabiot. Odlični veznjak PSG-a broji svoje zadnje dane u tom klubu.

Svi mogući pregovori glede novog ugovora su propali jer se predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi nikako nije uspio dogovoriti s igračevom majkom, koja mu je menadžerica.

Gospođa Veronique Rabiot pokazala se kao pretvrd orah, postavila je previsoke zahtjeve čak i za PSG-ove standarde, te su Parižani od daljnih pregovora odustali.

"Rabiot mi je rekao da neće potpisati novi ugovor i da želi napustiti klub na kraju sezone, nakon što mu važeći ugovor istekne. Posljedice su jasne - seli se na klupu", još u prosincu priopćio je PSG-ov sportski direktor Antero Henrique.

I zaista, Rabiot od tada ne igra, ali i ne gleda utakmice s klupe, već je odstranjen iz momčadi.

Oglasili se iz Baleova tabora: Opleli po navijačima Reala i poslali poruke koje im neće svidjeti Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale i Lucas Vazquez (Foto: AFP) +3 Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP)

S prvim danima 2019. godine svi klubovi koji ga na ljeto žele dovesti bez odštete mogli su stupiti u kontakt s njim i njegovom majkom menadžericom.

De Jong i Rabiot zatvaraju vrata Rakitiću

Kao glavni favorit za njegovo dovođenje figurira Barcelona, koja ga vidi kao dugoročno rješenje u veznom redu. Barci na ljeto stiže nizozemski wunderkid Frenkie de Jong, za kojeg su Ajaxu platili 75 milijuna eura, ali žele i Rabiota jer rijetko će imati priliku dovesti takvog igrača bez plaćanja odštete.

Kolateralna žrtva te politike osvježavanja veznog reda mogao bi ispasti naš Ivan Rakitić, o čemu u posljednje vrijeme dosta pišu katalonski mediji koji intenzivno prate zbivanja u Barci.

Međutim, u situaciji dok pregovori između Barce i Rabiota i njegove majke još uvijek nisu urodili plodom, brojni drugi klubovi pozorno motre i čekaju svoj trenutak.

Enormna potraživanja

Takvih je, prema posljednjim informacijama iz francuskih medija, tri - Manchester City, Tottenham i Liverpool.

Trojac iz Premierlige želi ga dovesti u svoje redove, makar je sam igrač izrazio želju za prelaskom u Barcu. Rabiot i dalje inzistira na godišnjoj plaći od 10 milijuna eura te na bonusu za potpis ugovora u iznosu između 10 i 15 milijuna eura. Zbog tolikih potraživanja već se ohladio Bayern, a vidjet ćemo na koji će način reagirati Englezi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider