Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nije nemoguće"

Na pomolu senzacija: Ibra i Ancelotti za novi veliki Milan!

Talijanski nogometni div Milan igra jednu od svojih najgorih sezona. Ovako nisko (trenutno 11.) nije bio rangiran još od sezone 1997/1998 kada je na kraju prvenstva zauzeo 10. mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Limitirani igrački kadar i neiskusni trener Filippo Inzaghi razlozi su ovako slabe sezone "rossonera". Mnogo će se toga promijeniti ovoga ljeta, a talijanski Sky donosi i detalje.

Iako je sve to vrlo optimistično, vjerojatno i preoptimistično, Milan će na ljeto pokušati dovesti čovjeka koji je klubu donio četiri od sveukupno sedam naslova prvaka Europe (Europski kup / Liga prvaka) - Carla Ancelottija. Aktualni trener Real Madrida po dva je naslova ostvario kao igrač i kao trener.

Teško je za povjerovati da bi Real pustio Ancelottija, osim u slučaju da klub ostane i bez Primere i bez Lige prvaka. Tek bi tada čelnici kluba možda razmislili o dovođenju novog stratega, a i zvuči malo vjerojatno da bi se Ancelotti vratio u tako nesređen klub. No, Talijani tvrde - "nije nemoguće".

Iduća stvar koja treba klubu je igrač oko kojeg će graditi budućnost. A to je, također prema Skyju, Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je odigrao dvije sezone u Milanu, a posebno je dobra bila druga (2011/2012) kada je u 32 nastupa postigao 28 golova. Na kraju te sezone Ibra je napustio klub, koji je u utrci za naslov zaostao 4 boda za Juventusom. Od tog trenutka "rossoneri" više nisu bili ni blizu osvajanja Serie A.

Ibrahimović i Ancelotti su zajedno surađivali dvije sezone u PSG-u (2011-2013), prije nego li je Talijan potpisao ugovor s madridskim velikanom, a Ibra ostao u Parizu.

Sve su to samo želje, a realnost je nešto sasvim drugo...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider