Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

'Na dan kad se ubio Enke me uvjeravao da se osjeća bolje'

Čak i prije smrti njihove dvogodišnje kćerke, Robert Enke se godinama borio s depresijom, otkrila je njegova supruga Tereza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pokop Roberta Enkea, vratara njemačke nogometne reprezentacije i Hannovera koji je u utorak izvršio samoubojstvo, bit će obavljen u nedjelju u blizini Neustadta, predgrađu Hannovera…

>> VIDEO: 'Enke se ubio u blizini groba svoje kćerke'

Hannoverov 32-godišnji vratar u utorak je počinio samoubojstvo bacanjem pod jureći vlak (160 km/h). Njegova smrt, ali i životna priča koja je gotovo svima, pa čak i suigračima u svlačionici bila nepoznata, izazvala je golemi šok u cijeloj Njemačkoj, ali i puno šire. Pokopu svog suigrača bit će prisutna cijela njemačka reprezentacija, ali i mnogi drugi igrači i treneri.

Enkeova supruga Teresa, dan nakon tragedije obratila se otvoreno njemačkoj javnosti, te je pred TV kamerama progovorila o obiteljskim problemima. Teresa i Robert Enke izgubili su 2006. godine dvogodišnju djevojčicu Laru, koja je preminula zbog urođene srčane mane. No, Enke je i prije toga patio od depresije. Točnije, mučio se s tom bolesti šest godina, tvrdi supruga Teresa, ali ju je vješto skrivao pred cjelokupnom javnošću.

Teresa Enke otkrila je i da je jedan od razloga skrivanja bolesti Roberta Enkea bio strah da će obitelji biti oduzeta djevojčica koju su Teresa i Robert posvojili u svibnju ove godine, ako na vidjelo izađe Robertova bolest…

'Gospođa Enke je svojevoljno progovorila javno o temi koju je obitelj dugo skrivala, jer je željela svima ukazati na taj problem. Svi se, zapravo, moramo naučiti otvoreno govoriti o vlastitim problemima,' poručio je Martin Kind, predsjednik njemačkog nogometnog prvoligaša Hannovera, čiji je Enke bio član od 2004. godine, a koji je imao tu vrlo neugodnu dužnost prvi obavijestiti javnost o Enkeovoj tragičnoj smrti.

'Na dan samoubojstva Robert me nazvao i otkazao sve terapije do daljnjega. Uvjerio me da se osjeća bolje. Nažalost, nismo ga uspjeli spriječiti u njegovu naumu. Nismo, nažalost, poriv za oduzimanjem života mogli niti predvidjeti. Baš ništa nije upućivalo na to,' izjavio je Enkeov psihijatar dr. Valentin Markser.

Enke se u oproštajnom pismu ispričao obitelji i cijelom osoblju koje ga je liječilo, što ih je svjesno naveo na krivi trag i uvjerio ih da se osjeća bolje.

'To je učinio kako bi kamuflirao svoj plan za samoubojstvo,' dodao je Markser.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider