Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furija dobila igračinu

Budućnost Barce postala i budućnost Furije: Okrenuo mu se svijet u nekoliko tjedana

Španjolska je na početku kvalifikacija pregazila Makedoniju s 5:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu Španjolska se vratila utakmicama neugodnim porazom od susjeda i rivala Francuske. Srećom za njih, radilo se o prijateljskom susretu. Zato je stradala Makedonija nekoliko dana kasnije na startu kvalifikacija kojoj su nogometaši Vicentea Del Bosquea utrpali pet komada.

Toliko se pričalo o napadačima Furije uoči Brazila, a sada se pogotkom predstavio jedini napadač Paco Alcacer iz Valencije. Zabila su i krila Pedro i David Silva, a onda je Vicente Del Bosque napravio potez utakmice. U igru je uveo 19-godišnjeg 'wundekinda' iz Barcele Munira El Haddadija.

Mladi je nogometaš rođen u okolici Madrida, ali je marokanskog podrijetla pa su se i oni nadali kako bi mogao odabrati domovinu roditelja. Sve te priče prekinuo je Del Bosque nekoliko tjedana nakon što je Munir počeo oduševljavati u dresu Barce. Nije htio čekati ni sekunde…

''Ispunio sam dječački san, ovaj ću dres čuvati zauvijek. Igranje za Španjolsku bila je moja odluka i oduševljen sam'', rekao je nakon utakmice mladi nogometaš.

Zanimljivo, taj debi Munira u 77. minuti utakmice stigao je manje od tjedan dana nakon što je debitirao za U-21 momčad Španjolske te koji tjedan nakon službenog debija za Barcu. Ovom se mladiću život okrenuo u nekoliko tjedana, a u Atletico Madridu mogu žaliti jer nisu prepoznali talent kojeg su prije tri godine imali u dvorištu.

Munir je u pripremnim utakmicama oduševio Luisa Enriquea i izborio mjesto u prvih 11, barem dok se ne vrate Luis Suarez i Neymar. No, Munir više nije nogometaš za Barcelonu B. Zabio je već u 1. kolu Primere i potvrdio kako je unatoč godinama spreman da ga vodi Luis Enrique.

U Barceloni bi u skoroj budućnosti mogao zaigrati i godinu mlađi Alen Halilović. Trenutno je član Barcelone B, a i on je ovog tjedna ispunio dugogodišnju želju, da zaigra za Hrvatsku u službenim utakmicama, iako je mogao odabrati i domovinu njegovog oca – BiH.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider