Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Morata zabio 'svojima'

VIDEO Juventus iznenadio Real Madrid u prvoj utakmici polufinala LP

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Juventus je u Torinu s 2:1 pobijedio aktualnog prvaka Europe Real Madrid s 2:1...

Iako su mnogi vjerovali da Juventus ne može parirati velikom Realu, igrači i trener torinskog kluba dokazali su kritičarima da su u krivu. Juventus je u potpunosti zasluženo upisao 2:1 pobjedu, te s minimalnom prednošću za tjedan dana putuje u Madrid na uzvrat.

Juventus je bolje otvorio utakmicu, a pogodak je stigao nakon svega 9 minuta. Carlos Tevez je dobio dobru loptu u kazneni prostor, uputio je oštar udarac u sami kut gola, Iker Casillas je uspio ukrotiti loptu, ali je na istu natrčao bivši igrač Kraljevskog kluba Alvaro Morata i lagano ju pospremio u gol. Pri toj je intervenciji zakasnio Pepe.

Real se nakon toga trgnuo i počeo opasno prijetiti. Juve je odolijevao sve do 27. minute kada je Real dobro izigrao obranu domaćih, do lopte je kod gol-aut linije došao James Rodriguez i savršeno točno ubacio na samu gol-crtu gdje se sam našao Cristiano Ronaldo.

Portugalac je zabio svoj 76. gol u Ligi prvaka, čime je postao usamljen na vrhu vječite liste strijelaca. Lionel Messi, čija Barcelona u srijedu dočekuje Bayern, ih ima 75.

Do kraja poluvremena Real je mogao u potpunosti okrenuti rezultat, no sjajan ubačaj Marcela sa svega 3 metra nije uspio pospremiti James Rodriguez. Njegov udarac glavom završio je na gredi.

U nastavak je Juventus ušao bolje, prvi je zaprijetio, a potom je poveo nakon pomalo sretnih okolnosti. Marcelo je pucao prema golu Juventusa, no njegov se udarac zaustavio na nekom od igrača, te se lopta odbila u kontru. Tevez je izašao jedan na jedan s Carvajalom, koji ga je srušio, a sudac Atkinson je odmah pokazao na bijelu točku.

Argentinac je sam preuzeo odgovornost izvođenja jedanaesterca, te je bio neumoljiv.

Do kraja utakmice Real i Juventus su propustili po jednu veliku priliku i rezultat je ostao 2:1 u korist domaćina. Real je bio neefikasan u drugom dijelu, ponajviše iz razloga jer je Juve sjajno zatvorio Cristiana Ronalda. Naime, Portugalac nije imao nijedan dodir s loptom u suparničkom kaznenom prostoru.

Zanimljivo, Real Madrid je dva puta dosada gubio u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka s 2:1 i oba je puta bio ispao. Bilo je to 1973. protiv Ajaxa i 2012. godine protiv Bayerna. 

Uzvrat se igra za 8 dana u Madridu na Santiago Bernabeu.

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica:

Juventus - Real Madrid 2:1 (Morata 9, Tevez 58-11m / Cristiano Ronaldo 27)

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider