Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošao liječnički pregled

Mourinhov treći veliki posao: Srbin stiže u Manchester United!

Portugalac nastavlja s plaćanjem velikih odšteta i pojačavanjem Crvenih vragova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok su je potencijalni transfer Ivana Perišića trenutno na čekanju, Manchester United je dovršio sve oko dolaska Nemanje Matića iz Chelseaja.

Manchester Evening News javlja kako je Matić već prošao liječnički pregled u Manchester Unitedu što znači da se čeka još samo službena potvrda s Old Trafforda.

Matić će u utorak 1. kolovoza proslaviti 29. rođendan te bi za poklon mogao dobiti najunosniji ugovor u dosadašnjoj karijeri.

Na njegovom dolasku inzistirao je Jose Mourinho kojemu treba destruktivac u sredini terena, a Matić je upravo to - igrač ogromnih trkačkih kapaciteta koji po utakmici oduzme "bezbroj" lopti suparnicima, a k tome se stigne priključiti i napadu i nerijetko upisati u strijelce.

Conteov višak u Chelseaju

Nakon što je u mlađim kategorijama nosio dres i Crvene zvezde i Partizana, Matić je seniorski nogomet počeo igrati za klub koji se zove Kolubara, otišavši s 19 godina u slovačke Košice iz kojih ga Chelsea dovodi, a nešto kasnije (u sezoni 2009./2010.) šalje na posudbu u nizozemski Vitesse. Vratio se na Stamford Bridge s kojeg u zimu 2011. odlazi u Benficu u transfer zamjeni s Davidom Luizom. Tri godine kasnije, u siječnju 2014., Chelsea ga za 25 milijuna eura odštete kupuje natrag.

Sada je Matić izgubio svoje mjesto u planovima trenera Antonija Contea i rastanak se činio kao logičan razvoj događaja. Spominjao se i Juventus, ali je najkonkretniji i najuporniji bio Mourinho.

Odšteta će, pišu engleski mediji, iznositi 40 milijuna funti što je nešto manje od 45 milijuna eura.

Matić je treće veliko pojačanje Uniteda ovog ljeta. Prije njega stigli su Romelu Lukaku i Victor Lindelof za koje su Crveni vragovi Evertonu i Benfici ukupno platili 120 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider