Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li popustiti?

Mourinho bi dva stopera za više od 100 milijuna, ali na putu stoji jedan čovjek

Cijelo ljeto je inzistirao na pojačavanju obrane, a čini se kako bi mu sad želja mogla biti ispunjena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još krajem prošle sezone je Jose Mourinho u svojim izjavama naglašavao da mu je prioritet pojačati obranu Manchester Uniteda, dolaskom ljetnog prijelaznog roka te su se želje intenzivirale, ali na koncu ipak nisu uslišane.

Izvršni vicepredsjednik kluba Ed Woodward, kao glavni čovjek koji mora amenovati transfere, spustio je rampu. Mourinho je potrošio ukupno 83 milijuna eura na odštete za veznjaka Freda, mladog desnog beka Dioga Dalota i trećeg vratara Leeja Granta.

Nakon toga čelnici Uniteda nisu htjeli odobriti nekoliko novih desetaka milijuna eura za pojačanja na poziciji stopera, ali sad su, uvidjevši da su Crveni vragovi zbilja tanki u srcu obrane, shvatili da će morati malo korigirati svoje stavove.

Ne zna se koliko će točno Mourinho novca imati na raspolaganju, ali on već zna koju dvojicu centralnih braniča želi.

Senegalac iz Napolija...

Prvi pick je Kalidou Koulibaly, izvrsni 27-godišnji Senegalac iz Napolija koji je posljednjih nekoliko sezona među najboljim stoperima Serie A.

Njegovu tržišnu vrijednost Tranfermarkt procjenjuje na 60 milijuna eura, a budući da su najbolje godine tek pred njim, procjenjuje se da će predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, inače poznat kao tvrd pregovarač, tražiti najmanje 80 milijuna eura.

Iako je Koulibaly, nedavno potpisao ugovor s Napolijem do 30. lipnja 2023., sam je rekao kako je "uvijek otvoren za prelazak u Premierligu". Uostalom, ne zove United svaki dan...

...i Srbin iz Fiorentine

Slična je priča i s Nikolom Milenkovićem, 21-godišnjim srpskim reprezentativcem koji igra u Fiorentini.

On je pod ugovorom s Violama do 30. lipnja 2021., a odšteta koju bi Englezi morali iskrcati za njegove usluge kreće se oko iznosa od 40 milijuna eura.

E sad, ključno pitanje nije žele li Woodward & co dati novac za stoperska pojačanja već koji je to iznos kojeg će Mourinho dobiti. Da bi doveo i Koulibalyja i Milenkovića, morat će iskrcati više od 100 milijuna eura.

Ako u nadolazećim tjednima uspije sasvim stabilizirati ekipu i uhvatiti priključak s vrhom, Mourinho će imati težak zadatak uvjeriti Woodwarda da mu dovede i Koulibalyja i Milenkovića...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider