Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hm... Ma neće valjda tamo?

Mourinho u pregovorima za novi (iznenađujući) posao: Zaradit će milijune, ali...

Karizmatični Portugalac se već neko vrijeme ne pojavljuje u javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho već se neko vrijeme povukao iz javnosti, uživa u basnoslovnoj otpremnini od preko 20 milijuna eura koju je dobio od Manchester Uniteda te se tu i tamo pojavi u ulozi stručnog sukomentatora u ponekom televizijskom prijenosu.

U proteklih šest godina u tri je navrata dobivao otkaz (2013. Real Madrid, 2015. Chelsea, 2018. Manchester United), a nedavno se dovodio u kontekst preuzimanja brojnih klubova.

Prije nego li se Zinedine Zidane vratio u Real, španjolski mediji su Mourinha označavali kao jednog od glavnih favorita za novog trenera, ista je stvar vrijedila i u Italiji sve dok Inter nije potvrdio Antonija Contea, dok mu je Thomas Tuchel "zatvorio vrata" PSG-a potpisom novog ugovora.

Kinezi neće štedjeti

Sve mu je to propalo prije nego li se kao grom iz vedra neba pojavio - Guangzhou Evergrande. Jedan od najpoznatijih kineskih klubova želi dovesti Mourinha na klupu i dat će mu što god želi.

Aktualni trener Guangzhou Evergrandea je legendarni Talijan Fabio Cannavaro, ali engleski mediji pišu kako je Mourinho već obavio razgovore s Hui Ka Yanom, najbogatijim Kinezom, koji je čelni čovjek Evergrande Grupe, a oni su većinski vlasnici spomenutog kluba.

Matematika Kineza je jasna, nadaju se da bi dolaskom Mourinha podigli popularnost svog prvenstva na višu razinu, a računaju da bi im Portugalac mogao pomoći u razvoju igrača za svoju reprezentaciju koja se nikako ne uspijeva plasirati na Svjetsko prvenstvo.

U svakom slučaju, iznenađujuća destinacija za Mourinha. Zaradit će brdo novca, ali će i dobrim dijelom iščeznuti iz onog uskog kruga najtraženijih trenera u Europi.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider