Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Priča o posjedu je bezveze'

Mourinho: 'Treneri koji ne igraju na kontre su glupi'

Karizmatični portugalski menadžer Jose Mourinho skrenuo je malo pozornost s jučerašnjeg finala Lige prvaka i uperio ju na sebe nakon još jedne izjave 'za anale'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho tvrdi da je smisao nogometa u pobjedama, a za trenere koji inzistiraju na ljepoti a zanemaruju obranu i kontranapade, kazao je da su glupi.

"U nogometu je uvijek bio i ostao jedan cilj, a to je pobijediti", izjavio je Mourinho.

Iako su osvojili englesko prvenstvo, Mourinha kritizraju da je stil nogometa koji igra Chelsea dosadan. S druge strane novinari hvale novu generaciju trenera Brendana Rodgersa (Liverpool) i Roberta Martineza (Everton), jer njihove momčadi igraju napadački nogomet.

"Kad ljudi govore o novoj generaciji trenera, ja se pitam tko je to. Po meni, to su oni koji pobjeđuju, a oni koji rijetko ili nikad ne pobjeđuju su nešto drugo. Ne razumijem te priče o velikom posjedu lopte i kako su gradili akcije od svog šesnaesterca, a ne služe se kontrama. No, ako ne igraš na kontranapade, to je zato što si glup. Kontranapad je odlično oružje i treba ga koristiti", zaključio je Mourinho.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider