Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez ga još voli

Je li moguće? Mourinho se vraća na mjesto nesreće!

U fokusu engleskih medija je kriza na Stamford Bridgeu i mogući odlazak Josea Mourinha s klupe Chelseaja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 11 odigranih kola Premierlige, Chelsea je tek 15. Aktualni prvak izgubio je i šestu utakmicu u sezoni, drugu u nizu. Nakon Bilićeva West Hama, ovaj put je po Mourinha bio koban Kloppov Liverpool, i to na Stamford Bridgeu.

VIDEO Ronaldo opet bahat i bezobrazan: Novi sramotni potez!

I prije utakmice engleski mediji spekulirali su kako Mourinhu prijeti otkaz ako izgubi, a kako ne bi poslije poraza. Roman Abramovič još uvijek daje deklarativnu podršku Portugalcu, no ipak je priznao.

„Mislim da nećemo imati baš ugodnu subotnju večeru“, poručio je ruski milijarder, koji zbog poslovnih obveza nije nazočio derbiju s Liverpoolom.

Ako Chelsea izgubi od kijevskog Dinama u Ligi prvaka, za Mourinha bi mogla biti odlučna utakmica sa Stokeom u sljedećem kolu engleske lige. Padne li Chelsea i kod Stokea, teško će Mourinho ostati na klupi „bluesa“, bez obzira na golemu otpremninu koja mu pripada po slovu ugovora. Abramovič, međutim, nema namjeru isplatiti Mourinhu svih 50 milijune eura, spekulira se da mu nudi 13 milijuna, možda se nađu negdje na sredini.

Daily Express izašao je s bombastičnom informacijom kako bi se Mourinho mogao vratiti u Real. Priča nije bez osnove s obzorom da su akcije Rafaela Beniteza na Santiago Bernabeuu u stalnom padu, a zna se da je Florentino Perez ostao u dobrim odnosima s Mourinhom i vjerojatno ne bi imao ništa protiv da se vrati u Madrid.

Mourinho je otišao iz Reala s gorkim okusom u ustima, pod rafalnom paljbom medija i žestokim kritikama većine navijača i javnosti. U Madridu nije bio obljubljen, jer nije napravio ono što se od njega očekivalo, a kako ne trpi neuspjehe zacijelo bi želio popraviti dojam. Osim toga klupa Reala se ne odbija, ona je najveći izazov za svakog trenera. Još kada ima mogućnost svrgnuti svojeg najvećeg "prijatelja" među trenerima...

Mourinho u Madridu ne bi bio dočekan s fanfarama, ali ako nogometaši Reala, mediji i navijači moraju birati između "dosadnog" Beniteza i njega, najvjerojatnije bi radije prihvatili Portugalca. Ako ništa drugo s Mourinhom nikada nije dosadno. Ekscentrični Portugalac podiže tenzije gdje god se pojavi, on je „roba“ koja se uvijek odlično prodaje i kao takav mnogima odgovara, barem na kraće razdoblje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider