Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema dodira s realnošću

Mourinho se potpuno pogubio: Nije znao što bi, pa je napao vlastite igrače

Najveći derbi engleskog nogometa odigran je ove nedjelje na Anfieldu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je s 3:1 pobijedio Manchester United u najvećem derbiju engleskog nogometa, a tih dva razlike za domaćine čak i ne otkrivaju toliko svu inferiornost Crvenih vragova.

Trupe Jurgena Kloppa nametnule su žestoki ritam od prve minute, konstantno su opsjedali gol gostiju i bilo je samo pitanje kad će i u kojoj mjeri takva dominacija doći na naplatu.

Nakon ovakvog raspleta Liverpool je ostao vodeći te i dalje s pravom sanja naslov prvaka na koji čeka od 1990. godine.

Sezona već izgubljena

A United? E, oni su u gadnim problemima. Na šestom su mjestu, imaju samo sedam pobjeda u 17 kola i ne samo da su se već davno oprostili od ikakve bitke za titulu, već im je i četvrto mjesto, posljednje koje donosi plasman u Ligu prvaka, udaljeno ogromnih 11 bodova.

Ovaj učinak od 26 osvojenih bodova najgori je u prvih 17 kola još od sezone 1990./1991., kada su bili jednako loši. Isto tako, s ovih 29 primljenih golova United je već dosad primio više pogodaka nego u cijeloj prošloj sezoni! Također, nikad u povijesti Manchester nije zaostajao za Liverpoolom 19 bodova u ovoj fazi sezone, otkako se za pobjedu dijele tri boda. A podatak koji najbolje ilustrira napadačku sterilnost Crvenih vragova vezan je uz Romelua Lukakua. On je za vrijeme utakmice na Anfieldu samo 20 puta dotaknuo loptu, najmanje u cijeloj svojoj karijeri u dvobojima u kojima je na terenu proveo svih 90 minuta.

Igra katastrofalna

I sve se to događa nakon potrošenih stotina i stotina milijuna eura na (pre)skupa pojačanja, a prave igre nema – nigdje. United izgleda kriminalno loše, a onaj koji je za to najodgovorniji – Jose Mourinho – redovito odbija preuzeti svoj dio krivnje i gotovo uvijek u ovakvim situacijama okrivljava nekog drugog. Sad to nisu suparnički trener ni suci, već vlastiti igrači.

"Ispred nas su na ljestvici klubovi koji imaju bolje igrače od nas. Ono što sad moramo jest gledati kako da se dokopamo petog mjesta i onda ciljati četvrto", započeo je Mourinho.

A Mourinho opet ima izgovor

"Igrači Liverpoola su jurili terenom brzinom od 200km/h. I to bez lopte! Mi imamo velikih problema s ozljedama, a ako bolje pogledate, to nije samo otkako sam ja ovdje, tako je bilo i dok su menadžeri bili Louis van Gaal i David Moyes. Igrači koji nam igraju umjesto ovih koji su ozlijeđeni su nedorasli zadacima koje imamo i zato se ovo događa", rekao je Portugalac na klupi Uniteda.

Uz kritike svojim igračima, Mourinho je nahvalio jednog igrača Liverpoola:

"Andy Robertson! Još sam umoran od gledanja njega, pa on u svakoj minuti radi sprint od 100 metara, nevjerojatan je."

Na Otoku je sve više onih koji zazivaju njegov odlazak s Old Trafforda, naročito među navijačima Manchestera. Tko zna, možda u danima koji slijede oni dođu na svoje...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider