Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li u pravu?

Mourinho se pobunio protiv novih pravila koja štite Real i Barcu

Menadžer Chelsea stao je u obranu 'novih bogataša', iako je do prije dvije sezone trenirao 'starog'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho javno se pobunio protiv 'Financijskog fair-playa' kojeg je uvela UEFA. On tvrdi kako to pravilo štiti povijesne europske gigante poput Reala, Barcelone i Manchester Uniteda na štetu novih moćnika poput Chelseaja, Manchester Cityja i PSG-a.

''Mislim da je Financijski fair-play kontradiktoran jer je ta odluka donijeta kako bi se klubovi doveli u jednake mogućnosti. No, dogodilo se to da su u prednosti ostali povijesni velikani koji imaju razvijenu infrastrukturu, financijsku i komercijalnu. Sve zbog njihovih uspjeha kroz godine'', rekao je Mourinho za Eurosport i dodao:

''Novi klubovi, kažem novi s obzirom na nove investicije u njih, ne mogu brzo doći na taj nivo. Klubovi s novim vlasnicima ne mogu preuzeti dominaciju. Chelsea nije povijesno velik klub, ali nije ni onaj s novim vlasnikom. Isti je već tu 10 godina i ima veliku stabilnost. Zasad smo ispod njih, ali imamo ambiciju postati veliki.''

Podsjetimo, prošlog je ljeta Mourinho pametnom prodajom (David Luiz, Lukaku, Demba Ba) uspio zaraditi za kupnju Diega Coste i Cesca Fabregasa, no vjerojatno ga frustrira što zna da ako želi kupiti nove igrače, mora nekoga prodati.

No, moraju to i ostali samo imaju više šanse skupiti novac od dvostruko većih kapaciteta stadiona i marketinških aktivnosti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider