Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekao i gdje želi raditi

Mourinho prekinuo šutnju i otkrio nepoznati detalj koji je doveo do sukoba s Pogbom

Već ga neko vrijeme nema u medijima, ali karizmatični Portugalac u proteklih nekoliko dana ipak je komentirao neke stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je u posljednje vrijeme uzeo određeni time-out po pitanju izjava za medije.

Nakon što je dobio otkaz u Manchester Unitedu i utješio se s astronomskom otpremninom od 20-ak milijuna eura, portugalski stručnjak uživa u obiteljskom okruženju u Londonu, uz povremena oglašavanja u medijima poput ovog aktualnog iz Portugala gdje je nakratko otišao održati jedno predavanje trenerima.

Mourinhov odlazak s Old Trafforda dugo se kuhao, podjednako su pod njegovim vodstvom bili loši rezultati Crvenih vragova, igra, a posljedično i atmosfera u svlačionici.

Što se ovog potonjeg tiče, najviše je nesuglasica imao s Paulom Pogbom. Igrača na čijem je dovođenju inzistirao Mourinho je u dosta navrata kritizirao, a ni Francuz mu nije ostajao dužan s nekim izjavama u medijima glede taktičkih postavki.

Serija sukobljavanja zbog Rolls-Roycea

Kao i uvijek u situaciji kad su posvađani trener i najbolji igrač, klub je taj koji najviše ispašta. Bilo je tako i u Unitedu...

Odgovarajući na novinarska pitanja, Mourinho nigdje nije izričito spomenuo Pogbu, ali rekao je puno, sasvim dovoljno za izvući zaključak:

"Teško je imati kontrolu nad svlačionicom kad imate igrača koji, u situaciji kad imamo gostovanje 30-ak kilometara udaljeno od Manchestera, dođe i kaže mi da se kući ne želi vratiti klupskim autobusom nego sa svojim Rolls-Royceom."

Rolls-Royce od igrača Uniteda voze samo dvojica - Paul Pogba i Romelu Lukaku. A s Lukakuom Mourinho nije imao problema...

Dalje je nastavio:

"Odgovorio sam tom igraču kako bih ga pustio da igramo utakmicu u Londonu pa da on želi ostati prespavati, ali u situaciji kad smo bili toliko blizu Manchestera, njegov zahtjev nije imao smisla. On se uznemirio. I to je trajalo i trajalo. Ja mu nisam dozvoljavao, a jednom se dogodilo da poslije konferencije za medije sam došao do autobusa i vidio da odmah pokraj stoji Rolls-Royse i vozač, spremni krenuti. Što da mu odgovorim na to", zapitao se Portugalac.

Nada se Bayernu ili PSG-u

Trenutno je Mourinho na odmoru i čeka poziv za novi angažman. Spominjalo ga se glede povratka u Real Madrid, ali od toga nije bilo ništa.

Novinari su ga pitali ima li kakvih želja u vezi nastavka karijere.

"Bio sam trener u četiri europske države, volio bih i u petoj", odgovorio je The Special One.

S obzirom na njegov ugled i životopis te činjenicu kako je dosad bio trener u Portugalu, Engleskoj, Italiji i Španjolskoj, jasno je kako je ciljao na Njemačku ili Francusku. Da budemo sasvim precizni, na Bayern ili PSG - klubove iz onog prvog europskog ešalona čijim trenerima se blago ljulja stolica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider