Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije on jedini

Mourinho potvrdio svoju pogrešku: 'Prodajemo ga danas ili sutra'

Nakon samo jedne sezone veliko pojačanje iz Atletico Madrida napušta Stamford Bridge.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho prošlog je ljeta bio zaljubljen u nogometaše Atletico Madrida koji ga je izbacio u polufinalu Lige prvaka 2014. godine. Da je mogao, uzeo bi polovicu momčadi Diega Simeonea. Dobio je tek Diega Costu i Filipe Luisa.

Prvi je Brazilac očekivano bio pogodak, ali problem je bio u ovom drugom. Stigao je za više od 20 milijuna eura i dijelio je poziciju lijevog beka s Cesarom Azpilicuetom. Bask je, slažu se svi, ipak pokazao kako je bolji na toj poziciji iako mu je desni bok prirodna strana. Prošle je sezone oduševio Mourinha koji ga je pripremao za drugu poziciju, no Terry je odigrao sjajnu sezonu pa je Branislav Ivanović ostao na desnom beku.

Samo godinu i 26 nastupa za Chelsea kasnije, 29-godišnji Brazilac se vjerojatno vraća u Madrid na oduševljenje Simeonea koji u prošloj sezoni nije uspio naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji. Potvrdio je to i Jose Mourinho.

''Trebamo novog lijevog beka jer mislim da ćemo danas ili sutra prodati Filipe Luisa.''

Mediji su već počeli špekulirati kako je nova meta Portugalca 21-godišnji Abdul Baba Rahman iz njemačkog Augsburga.

Nije samo spomenuti Luis bio Mourinhova pogreška iz prošle sezone. Bio je to i Mohamed Salah koji također čeka na transfer. Iako je oduševio u dresu Fiorentine, gdje je bio na posudbi, Salah nije u Mourinhovim planovima. Doveo ga je iz Basela za 13.5 milijuna eura, ali ga Portugalac ne vidi u Chelseaju. Možda je osjetio tu vruću egipatsku krv koja bi mogla eksplodirati u svlačionici. Jose ipak voli poslušne vojnike.

I nije to sve. Ove zime na Stamford Bridge je stigao Juan Cuadrado, jedna od zvijezda Svjetskog prvenstva. Nije se naigrao na desnoj strani. Pojavile su se informacije kako je i on na prodaju. Navodno se Kolumbijac nije snašao u engleskoj metropoli i želi otići. Pojačanje koje je stajalo Bluese preko 30 milijuna eura moglo bi biti sljedeće…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider