Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obnova starog rivalstva

Mourinho dao veliko obećanje vezano uz Guardiolu

Kad je postalo jasno da će Jose Mourinho preuzeti Manchester United, mnogi su počeli trljati ruke zbog povratka velikog trenerskog rivalstva. Ovaj put čak u istom gradu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je imao vremena mentalno se odmoriti nakon otkaza u Chelseaju. I dobro promisliti što i kako dalje. Kad je stigla ponuda Uniteda na stol, u isto vrijeme Guardiola je već bio najavljen na drugoj strani grada. Preuzimanje ManUtd-a istovremeno bi značilo i obnovu njihovog rivalstva, a za trenera poput Mourinha to je mogao biti samo izazov.

Njih dvojica imaju povijest animoziteta iz vremena dok su oboje bili u Španjolskoj, no karizmatični Portugalac je rekao kako ne bi imalo smisla za bilo koga od njih da se usredotoči na ovog drugog.

''Ono što se dogodilo u prošlosti ne dopušta mi da budem nevin. Dvije godine bili smo u ligi u kojoj se prvak odlučivao između mene ili njega, između Reala ili Barcelone'', izjavio je Mourinho u Lisabonu kao gost na predavanju na fakultetu.

''U takvim situacijama pojedinačne borbe imaju smisla jer mogu utjecati na dosta stvari. Ali u Premierligi, ako se usredotočim na Guardiolu i Manchester City, netko drugi će osvojiti naslov.''

Portugalski trener priprema se za svoju prvu sezonu u Manchester Unitedu. Navodno su Juan Mata i Daley Blind već proglašeni viškom na Old Traffordu. Za ovog potonjeg interes je već iskazala Barcelona. Među igračima koje bi Mourinho volio dovesti je Willian, kojeg jako dobro poznaje iz Chelseaja.

Dosta se špekulira oko dolaska Ibrahimovića, no zasad su oboje šutljivi po tom pitanju. Švedski napadač čak bi mogao završiti u svojem Malmöu.

''Moji dobri prijatelji uvijek govore o meni'', s osmijehom je komentirao Jose.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider