Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ofenziva u drugom planu

Mourinho pojačava - obranu: Po 50 milijuna eura za dvojicu odličnih igrača

Karizmatični Portugalac na klupi Crvenih vragova radi na novim akvizicijama.

Galerija Alex Sandro (Foto: AFP)

Sezona za Manchester United još nije završila, ove subote čeka ih finale FA kupa s Chelseajem na Wembleyju, ali Jose Mourinho priprema teren za dolazak novih igrača.

Iako mu cijeli nogometni svijet zamjera to što United pod njegovim vodstvom izgleda negledljivo i što je ofenzivni nogomet u drugom planu, Mourinho za to ne mari previše i nastavlja po svom pa je, kad su u pitanju pojačanja, prva na red došla obrana.

Britanski mediji u petak su objavili da je praktički sve dogovoreno i da će idućeg tjedna za United potpisati Alex Sandro, a Juventusu će pripasti odšteta od 50 milijuna eura.

Sandro bi veću plaću

Brazilski reprezentativac ima ugovor sa Starom damom do ljeta 2020. godine, ali nema ništa protiv odlaska na Old Trafford gdje će imati osjetno veću plaću u odnosu na sadašnjih 2.8 milijuna eura po sezoni.

Već su u nekoliko navrata propali pregovori Sandra i Juvea glede novog ugovora pa ovdje neće biti nikakvih repova nakon njegova odlaska.

To se ne može reći za Tobyja Alderweirelda, polivalentnog defenzivca Tottenhama, primarno stopera, ali i igrača koji može igrati na desnom beku i na zadnjem veznom.

Alderweireld ulazi u zadnju godinu ugovora

Tottenham posljednjih godina polako, ali sigurno raste i postaje konstantna u samom vrhu engleskog nogometa te se njegovim navijačima nimalo neće svidjeti vijest da bi jedan od stožernih prvotimaca mogao u Manchester.

Pritom će slaba utjeha biti odšteta od 50 milijuna eura koje bi poslovično škrti predsjednik Daniel Levy mogao iskamčiti za igrača koji će uskoro ući u posljednju godinu ugovora sa Spursima.

Građenje igre i dalje će ostati Mourinhov najveći problem, ali da će obrana Uniteda biti kudikamo bolja sa Sandrom i Alderweireldom - to se ne može poreći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider