Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najluđi tjedan u sezoni

Mourinho najavio 'ludilo': Ovdje nema Božića i Nove godine, samo nogomet!

Engleski nogomet ne miruje ni u božićno vrijeme, tamo se događa posebno 'ludilo', specifično samo za njih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati 'Boxing Day' tradicionalno je dan poslije Božića i to je ono što navijači i igrači najviše očekuju, nekako im olakša činjenicu da u tjedan dana igraju čak tri prvenstvena kola.

Iduće kolo je već u nedjelju 28. prosinca, a serija se nastavlja prvog dana Nove godine. Nakon toga prvenstvo se nastavlja 10. siječnja, ali ne zbog pauze, već jer su od 3. do 6. siječnja na rasporedu susreti FA kupa.

Chelsea u ovaj ritam ulazi s tri boda više od aktualnog prvaka Manchester Cityja i deset bodova više od Manchester Uniteda. Također, posljednji put kada je Chelsea bio na prvom mjestu ljestvice uoči Božića, osvojio je titulu prvaka.

''Neće biti lako. Dok se svi u svijetu pripremaju za slavlja, moji igrači moraju naporno raditi. Zbog toga iznimno poštujem igrače koji igraju u engleskom nogometu. U ovom trenutku igrači iz Primere su na Maldivima, igrači iz Bundeslige na nekoj plaži, dok u Premiershipu slijedi ludnica. Ovdje nema Božića i Nove godine, samo nogomet'', rekao je Mourinho.

I neće mu biti lako, kao ni njegovim igračima jer čeka ih gradski dvoboj s West Hamom, koji je krenuo sjajno u ovu sezonu i trenutno je četvrti s 31 bodom, 11 manje od Mourinhove momčadi. Iako je na papiru autsajder, West Ham svakako ima šanse iznenaditi bogatiju i moćniju ekipu. A to bi jedva dočekao drugoplasirani Manchester City, koji je drugi s tri boda zaostatka za Chelseajem. Njih čeka gostovanje kod West Bromwich Albiona i ukoliko to prođu pobjedom sve će nekako biti lakše.

Manchester United također želi priključak vrhu, ali prvo mora pobijediti kod kuće neugodni Newcastle. QPR Nike Kranjčara, pak, gostuje kod Arsenala i neće im biti lako stići do bodova koji bi značili spas. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider