Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Morales najbolji u hrvatskoj ligi, a u Europi nevidljiv!'

Čileanac Pedro Morales na početku sezone oduševljava sjajnim igrama u domaćem prvenstvu, no u europskim utakmicama ne briljira...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devet postignutih golova, sedam asistencija i čitav niz lijepih poteza. Pedro Morales briljira na početku nove sezone HNL-a. Međutim, u europskim utakmicama Čileanac kao da se izgubi i tako kvari dojam izvrsnih igara u domaćem prvenstvu.

Ne vidim ga u Europi! U europskim ogledima nema ideje, nema čvrstine, ne može proći jedan na jedan, ne može stvoriti višak igrača.

- Aljoša Asanović
'Ne vidim ga u Europi! U europskim ogledima nema ideje, nema čvrstine, ne može proći jedan na jedan, ne može stvoriti višak igrača. Jednostavno, u jakim europskim nastupima Čileanac nije prevaga. Morales je zaista jako dobar za Prvu HNL, igrač koji u domaćem natjecanju radi razliku, ali u međunarodnim natjecanjima je ne radi,' komentirao je za Sportske novosti Aljoša Asanović, Bilićev pomoćnik u reprezentaciji, te dodaje:

'Kad stranac dolazi u neki klub, on mora biti pojačanje, igrač koji će biti ono nešto više. Tako je i s hrvatskim nogometašima, kad odlaze u inozemstvo, od njih se očekuje da budu prevaga. Morales svakako jest pojačanje za domaće natjecanje, ali mane mu se otkrivaju kad Dinamo zaigra na eurosceni.'

Bivši izbornik Otto Barić vjeruje da zna što je Moralesov najveći problem.

'Morales je vrlo dobar igrač. Međutim, kad igra u Europi, onda mu nešto fali. Trebao bi biti pokretljiviji. Još se više mora nuditi u igri, rekao bih, mora biti inicijativniji! Dinamo nema pravog vođu, a to bi trebao biti upravo Morales. Pedro sam sebi mora kazati: ja sam važan, ja ću voditi igru, ja ću odlučiti! To mu se treba uliti u glavu,' tvrdi Barić.

No, malo je jakih europskih utakmica odigrao Čileanac, i još se stigne dokazati na međunarodnoj sceni...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider