Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljiv i Marseille

Raspucani Monaco gazi sve redom: Stradao i višestruki prvak

Klub iz Kneževine grabi prema naslovu prvaka Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Monaca na uvjerljiv su način u nedjelju stigli do 20. prvenstvene pobjede, nakon što su na svom stadionu Louis II u Monte Carlu s uvjerljivih 4:0 svladali Nantes, a hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić po 12. put u ovoj sezoni sačuvao svoju mrežu.

Monaco je načeo Nantes već u 4. minuti kad je prvi od svoja dva pogotka na utakmici postigao 18-godišnji Kylian Mbappe. U posljednje dvije minute prvog dijela domaći je sastav još dvaput zatresao mrežu. Prvo je precizan bio Valere Germain u 44. minuti, a dvije minutu poslije po drugi je put u strijelce upisan Mbappe.

U nastavku je jedini pogodak pao iz kaznenog udarca, opravdano dosuđenog nakon prekršaja na Lemaru, a siguran realizator bio je Brazilac Fabinho.

Monaco je u 28 utakmica sakupio 65 bodova, tri više od drugoplasiranog PSG-a i trećeplasirane Nice. Nantes, klub koji ima osvojenih osam naslova prvaka Francuske, ostao je na 34 boda i na 12. mjestu.

U ranije odigranim dvobojima u nedjelju Marseille je kao gost sa 4:1 svladao Lorient dok su Toulouse i Lille podijelili bodove (1:1).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider