Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže li kraj krize?

Momčad s dva lica: Kako 'objasniti' Borussiju Dortmund?

Žuto-crni s Dortmunda nastavili su s toplo-hladno formom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preobražaj koji Borussia Dortmund uspijeva iz tjedna u tjedan napraviti nakon (najčešće) poražavajućih rezultata, a prije utakmica u Ligi prvaka uistinu je fascinantan. Ili bolje reći šokantan, ako ste navijač ovog kluba iz srca Ruhra koji uredno ispegla kontinentalnog suparnika pa onda dobije porciju u Bundesligi.

Poslije četiri kola u Ligi prvaka Borussia ima maksimalnih 12 bodova, osigurala je prolaz u osminu finala i uoči posljednja dva kola ima pet bodova ispred drugoplasiranog Arsenala. U prijevodu, gotovo sigurno će završiti na prvom mjestu.

Od subote navečer zadnji u Bundesligi?

Čistu suprotnost nudi pogled na ljestvicu Bundeslige gdje je Borussia trenutno predzadnja s istim brojem bodova kao i fenjeraš Werder. Samo zahvaljujući nešto boljoj gol-razlici momčad koja bi po svim parametrima morala biti odmah iza Bayerna trenutno nije posljednja, ali i to bi se moglo promijeniti ove subote.

Naime, ako Werder na domaćem terenu osvoji barem bod protiv Stuttgarta prepustit će dortmundskoj Borussiji začelje uoči ogleda s imenjakinjom iz Mönchengladbacha. Katastrofalna je to spoznaja za vojsku navijača ovog kluba oko kojeg se još uvijek ne pali alarm jer povjerenje koje uživa Jürgen Klopp je bezgranično.

Mnogi se (ne samo u Njemačkoj) pitaju kako je moguće da takva ekipa tavori pri dnu i ne uspijeva povezati dvije dobre partije zaredom. Pravog odgovora na to pitanje - nema.

Ozljede su faktor za kojim u ovom slučaju ne vrijedi posegnuti kao argumentom jer dok su neki ključni igrači izbivali (Reus, Gündogan...) Borussia je i dalje igrala po 'špranci' koja ju je dovela među najbolje europske i najgore njemačke sastave.

Niti solidan raspored nije garancija buđenja

Pogled na raspored u Bundesligi u idućih nekoliko tjedana sugerira, iako je to teško tvrditi za momčad s ovakvim mentatlitetom i rezultatima, da slijede bolji dani i uzlet prema sredini tablice. Nakon nedjeljnog derbija s Borussijom (M), ponos Dortmunda očekuju gostovanja kod Paderborna i Eintrachta te domaći ogled s Hoffenheimom.

Ključni čovjek u toj berbi trebao bi biti Marco Reus. Najtraženiji igrač Borussije vratio se nedavno nakon teške ozljede i pokazao koliko je nedostajao. Zabio je jedini gol u porazu u Kölnu (2:1), strijelac je bio i u Istanbulu u demoliranju Galatasaraya (0:4) i u Hamburgu u Kupu protiv St. Paulija (0:3), a na posljednja dva susreta - vikend porazu od Bayerna (2:1) i u uzvratu s Turcima (4:1) - zabijao je prve zgoditke.

Hoće li zabiti i Borussiji (M), vidjet ćemo, ali definitivno je kako bez pravog učinka Reusa Borussia Dortmund neće moći zaploviti prema mirnijim vodama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider