Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FIFA-ina gala večer

Evo što je Modrić izjavio i za koga su glasovali Luka, Čačić, Ronaldo, Messi...

Luka Modrić uvršten je u najbolju momčad godine u izboru FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić rekao je u ponedjeljak kako je sretan što je drugu godinu zaredom uvršten u najboljih jedanaest nogometaša u izboru kojeg je organizirala FIFA.

"Jako sam zadovoljan što sam drugu godinu zaredom uvršten u najboljih jedanaest. Htio bih zahvaliti svima koji su glasali za mene te me uvrstili među ove odlične igrače", izjavio je Modrić u Zuerichu gdje je krovna nogometna organizacija FIFA dodijelila priznanja.

Modrić otkrio Perezu što se događa s Rakitićem: Real kreće u veliku akciju!

"Moj najdraži trenutak u 2016. bilo je osvajanje Lige prvaka s Real Madridom", dodao je Modrić.

Pet igrača Reala u prvih 11

Čak petorica igrača Reala našla su se u najboljoj momčadi godine, Ronaldo, Modrić, Toni Kroos, Sergio Ramos i Marcelo.

Napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo, koji je osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugala, proglašen je u ponedjeljak najboljim nogometašem svijeta za 2016. godinu u izboru Fife.

Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta, kojeg je dizajnirala Hrvatica Ana Barbić Katičić, Ronaldu je na svečanosti u Zuerichu uručio predsjednik Fife Gianni Infantino.

Iza Ronalda su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Antoine Griezmann iz Atletico Madrida.

Ronaldo je tako u dva najuglednija izbora proglašem za najboljeg svjetskog nogometaša, jer je u prosincu dobio Zlatnu loptu u izboru francuskog magazina France Football, i to četvrti puta u karijeri.

Amerikanka Carli Lloyd osvojila je nagradu za najbolju svjetsku nogometašicu, a nagrada za najboljeg trenera pripala je Talijanu Claudiju Ranieriju, koji je napravio najveće iznenađenje prošle godine predvodeći Leicester do naslova prvaka Engleske.

Evo za koga su glasovali Čačić i Modrić

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Reala Luka Modrić uvršten je u najbolju momčad godine u izboru Fife. Modrić je prije četiri dana dobio priznanje i od Uefe, koja ga je također uvrstila u najbolju momčad za 2016. godinu.

Momčad godine čine vratar Manuel Neuer (Bayern), braniči Dani Alves (Barcelona/Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), veznjaci LUKA MODRIĆ (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), te napadači Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) i Luis Suarez (Barcelona).

Za koga su glasovali svi kapetani i izbornici u izboru za FIFA-ina igrača godine možete pogledati OVDJE.

Hrvatski izbornik Ronaldu je dao pet bodova, tri Lionelu Messiju i bod Modriću. Hrvatski kapetan na prvo i drugo mjesto stavio je Ronalda i Messija, a na treće još jednog suigrača u Realu Garetha Balea.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider