Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljirao Ronaldo

Modrić otkrio kako se Kovačić dosad snašao u Realu

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je odigrao 56 minuta u gostujućoj pobjedi Real Madrida nad Espanyolom, rekao je da je Mateo Kovačić dobro iskoristio njegov izlazak te da se dobro prilagođava igri madridskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kovačić je dobar i kvalitetan igrač s puno talenta. Dobro je odigrao kada je ušao, iskoristio je priliku", izjavio je Modrić.

Nogometaši Real Madrida slavili su u 3. kolu Primere s čak 6-0 kod Espanyola u Barceloni. Mateo Kovačić je u 56. minuti zamijenio Modrića, baš kao i u prošlom kolu protiv Betisa kada je ušao u 75. minuti.

"Malo po malo se prilagođava, i to jako dobro", istaknuo je Modrić.

Kovačić je u prva tri kola odigrao ukupno 68 minuta.

Trener Rafael Benítez je uoči početka sezone istaknuo da je Kovačić doveden iz milanskog Intera kao zamjena za eventualni izostanak Modrića, kako se ne bi ponovila situacija od prošle sezone kada zbog ozljede momčad nije imala ovakav profil igrača.

Modrić, pak, o svojim ranijim izlascima iz igre u posljednja dva kola kaže: "Trener svima želi dati priliku, posebno u utakmicama poput ove kada imamo dobar rezultat. Najvažnija je momčad, svejedno je koga se odmara".

Nakon pobjede nad Betisom od 5-0, Real Madrid je u subotu proslavio još jednu uvjerljivu pobjedu. U trijumfu od 6-0 kod Espanyola, Cristiano Ronaldo je zabio pet golova što su mu bili prvi pogoci ove sezone.

"Bilo je samo pitanje vremena kada će zatresti mrežu. Ovo nas nije iznenadilo jer smo znali da može toliko zabiti", rekao je Modrić.

Ronaldo je s ukupno 231 pogotkom najbolji strijelac u povijesti Real Madrida u španjolskom prvenstvu, budući da je prestigao Raula s 228 ligaških golova. No Ronaldu su za to trebale 203 utakmice, a Raulu 550.

Protiv Espanyola je Ronaldo zatresao mrežu već u sedmoj minuti nakon dodavanja Modrića, a na poluvremenu je Real imao vodstvo od 4-0 od čega je Portugalac postigao tri gola.

"Utakmicu smo od početka jako dobro otvorili. Brzo smo zabili pa nam je kasnije bilo lakše igrati. Jednako smo zadovoljni time što nismo primili gol kao i time što smo ih zabili toliko", izjavio je Modrić.

Ovo je treća utakmica u kojoj Real Madrid nije primio gol. U prvom kolu je remizirao 0-0 kod Sportinga, a zatim u Madridu pobijedio Betis s 5-0.

Idući vikend igra u Madridu protiv Granade hrvatskog vratara Ivana Kelave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider