Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ibra poslao poruku

Modrić opet u stroju, Di Maria traži osvetu: Real ga nije trebao prodati!?

Mnogi su mišljenja kako će ishodi utakmica s Parižanima u Ligi prvaka odrediti Benitezovu sudbinu na klupi Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael Benitez uvrstio je Sergija Ramosa i Luku Modrića na popis igrača Reala koji će kandidirati za dvoboj s PSG-om na Parku prinčeva. Benitezu će nedostajati Dani Carvajal, Pepe, James Rodriguez, Karim Benzema i Gareth Bale, koji su ozlijeđeni ili se nisu dovoljno oporavili od ozljede. Ramos je zaliječio ozljedu ramena i spreman je zaigrati na Parku prinčeva. Modrić se također oporavio od ozljede koju je zadobio na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Bugarske u Zagrebu, no nije jasno hoće li i koliko igrati.

Ključ utrke Reala i Barce: Neymar 'razvaljuje' Balea

Nakon neuvjerljivog starta u sezonu, Benitez je pod velikim pritiskom. Situacija u svlačionici prilično je eksplozivna, najveće zvijezde nisu zadovoljne trenerom, odnosno njegovim taktičkim idejama. Benitez je pod udarom kritika medija i javnosti. Malo tko je zadovoljan igrom Reala, zamjera mu se da je previše defenzivno orijentiran za standarde madridskog velikana. Za Beniteza je najvažnije da ni čelnici kluba nisu odveć zadovoljni. Florentino Perez zasad šuti, no njegov izraz lica sve govori.

Ancelotti: Real ima problema s realizacijom

Mnogi su mišljenja kako će ishodi utakmica s Parižanima odrediti Benitezovu daljnju sudbinu na klupi Reala. U tom kontekstu zanimljiva je procjena Benitezova prethodnika Carla Ancelottija kako će Real igrati na Parku prinčeva.

„Mislim da će PSG imati posjed lopte, a da će Real igrati na kontre. Real je iznimno opasan kada tako igra, ali nema nekoliko važnih igrača“, ističe talijanski stručnjak koji je u karijeri sjedio na klupama obaju klubova.
„Real je snažan u defenzivnom dijelu igre, ali ima problema u ofenzivi. Madriđani ne postižu golova koliko bi željeli.“

Uz Zlatana Ibrahimovića i Edinsona Cavanija, Angel Di Maria najveća zvijezda je Parižana. Ancelotti je trenirao Argentinca dok je vodio Real.
„Radi se o hitrom igraču koji može igrati na više pozicija. U Realu sam ga isprva koristio na desnom i lijevom krilu. Kada se Khedira ozlijedio, povukao sam ga više prema sredini kako bi sudjelovao u organizaciji igre. Bila mu je to nova pozicija, ali dobro se prilagodio. On je sjajan nogometaš.“

Di Maria traži osvetu

Di Maria će imati veliki motiv protiv bivše kluba. Otišao je iz Reala u Manchester United po nejasnim okolnostima. Di Maria i Florentino Perez punili su novinske stupce međusobnim optužbama. Argentinac je tvrdio da je morao otići, a predsjednik Reala ostaje pri stajalištu da ga nitko nije tjerao i da je sam odlučio otići. Nije izrijekom rekao, ali jasno je da je ciljao na to da je Di Maria „zinuo“ na plaću koju su mu ponudili na Old Traffordu, no ni Real nije loše prošao, zaradio je 75 milijuna eura, što je najveći izlazni transfer Reala u povijesti.

"Neću slaviti ako zabijem golom, nisam zaboravio da sam u dresu Reala osvojio 'decimu'. To još duboko stoji u mom srcu", poručuje Di Maria podsjetivši da se dobro sjeća kako su ga ispratili navijači Reala na zadnjoj utakmici prije odlaska u Mancheseter United.

Ibra: Real će osjetiti našu snagu

Di Maria se nije proslavio u Engleskoj, pa je sreću i navodno još bolju plaću potražio u Parizu. Kad se sve sagleda, čini se da je Perezovo objašnjenje bliže istini... Kako god, Di Maria će zacijelo dati sve od sebe da pokaže Perezu kako je pogriješio što se nije latio za novčanik i zadržao ga u Realu.

"Po dolasku u Pariz rekao sam supruzi: vidjet ćeš da nisam pogriješio što sam došao u PSG. Možemo se boriti s Realom i Barcelonom. Imamo momčad koja može osvojiti Ligu prvaka", pun je vjere u snagu svoje momčadi Argentinac.

Ancelotti ima visoko mišljenje i o Marcu Verrattiju, talijanskom veznjaku u redovima francuskog prvaka za kojeg je zainteresiran i Real.
„Ima sve potrebne kvalitete da bude nasljednik Andrea Pirla. Mislim da bi dobro došao Realu“, zaključio je Ancelotti.

Ibra je poslao poruku Madriđanima.
„Osjetit će našu snagu, idemo po pobjedu“, poručio je švedski napadač.

Kadar Reala za utakmicu s PSG-om:

Vratari: Keylor Navas, Kiko Casilla i Ruben Yanez.
Obrana: Varane, Ramos, Nacho, Marcelo i Danilo.
Vezni red: Kroos, Casemiro, Kovačić, Modrić, Čerišev, Isco i Marcos Llorente.
Napadači: Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez, Jese i Mayoral.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider