Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika nepravda

Otvoreno pismo Bandiću: Imaju vojsku navijača, a nemaju gdje igrati

MNK Futsal Dinamo uputio je apel zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Jedan od rijetkih klubova u Zagrebu oko kojeg vlada euforija i kojeg navijači prate u stopu je MNK Futsal Dinamo. Klub osnovan od navijača Dinama, razočaranih stanjem u i oko njihove svetinje, funkcionira kao klub čije vodstvo biraju članovi, a to je ono što žele vidjeti i na Maksimiru, po uzoru na velikane poput Bayerna, Reala ili Barcelone.

Malonogometaše Futsal Dinama prate brojni navijači, ali imaju veliki problem zbog kojeg su se odlučili poslati otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću koje prenosimo u cijelosti.

''Ovim se putem obraćamo vama gospodine Bandić, ali i članovima MNK Futsal Dinamo te javnosti kako bismo progovorili o problemu s dobivanjem dvorane za natjecateljske nastupe kluba. Kao i više puta u protekle dvije sezone, obećano nam je da će ovog proljeća većina utakmica našeg kluba biti igrane u dvorani II Doma sportova. Međutim, naišli smo na očito nepremostivi problem s nadležnim gradskim institucijama te Zagrebačkim nogometnim savezom pod vodstvom gospodina Vrbanovića i gospodina Šparaveca.

Za početak bismo zamolili da nas primite na sastanak na kojem ćemo vas pobliže upoznati s problemima na koje smo naišli, a koji ugrožavaju funkcioniranje našeg sportskog kolektiva.

Napominjemo kako smo jedan od rijetkih sportskih klubova koji termine plaća po punoj komercijalnoj cijeni. Navedeno nam je do sada bilo omogućeno samo ponekad, ali sada smo očito naišli na nepremostivi zid. Utakmice nam je nadležna ustanova Grada koja upravlja dvoranom otkazala bez obzira na našu fleksibilnost oko termina. Kada bismo u dogovoru s drugim sportašima koji koriste dvoranu dobili termin, opet bi se našli drugi „razlozi“ kojima smo onemogućeni.

Klub smo koji u domaćim ligama od svih u Zagrebu prodaje najviše ulaznica i ima izuzetno mnogo gledatelja. Utakmice kojima je naš klub i ove i prošle sezone predstavljen na Šalati posjećivalo je više tisuća ljudi, a atmosferi i našem klubu dive se i izvan granica Hrvatske. Futsal Dinamo je klub koji je u prvoj sezoni djelovanja dospio iz druge u prvu ligu, a sadašnja treća pozicija na tablici garantira nam play off. Veća dvorana i glasna podrška naših brojnih i vjernih navijača potrebni su nam kako bismo taj uspjeh lakše ostvarili.

Godišnje se u naš klub učlanjuje 1500-2000 članova. Osim prve momčadi, Futsal Dinamo 2 (U-21) prvi je u Županijskoj ligi, juniori U19 treći su na tablici I HMNL za juniore, kadeti U17 igraju doigravanje za prvaka u I HMNL za kadete. Djeluje i U15, najmlađa selekcija kluba koja nema službeno natjecanje, a okuplja mnoštvo djece koje se bave futsalom. Zapošljavamo tri trenera i 10 volontera s punim radnim vremenom koji rade u Futsal Dinamu i brinu se o sportašima.

Samo ove sezone organizirali smo i igrali brojne humanitarne utakmice ili smo prihod od utakmica darovali. Primjerice, kupili smo informatičku opremu za školu u Škabrnji. Humanitarne utakmice igrali smo na Šalati, u Vukovaru, Virovitici, Pakracu, Kutini, Našicama…

Naš klub funkcionira zahvaljujući svojim gledateljima i članovima te ulaznice i prihodi od članstva čine oko 45% posto prihoda kluba (352.000 kn u 2015. godini).

Konstantnim mijenjanjem dvorane i praznim obećanjima od Ustanove za upravljanje sportskim objektima, do sada postignuti uspjesi mogu biti ugroženi.

Zato apeliramo na vas gospodine Bandić, kao na gradonačelnika svih građana Zagreba koji ima moć da udovolji našim razumnim i argumentiranim zahtjevima. Dosta nam je da zbog nerazumijevanja gradskih i nogometnih struktura finale regionalnog kupa primjerice moramo igrati u Karlovcu. Tamo smo izuzetno lijepo primljeni, ali mi smo ipak gradski klub grada Zagreba, ovdje živi većina naših igrača, navijača i članova. Mi smo klub koji uredno podmiruje sve svoje obveze i ne troši tuđa sredstva i samo tražimo zeleno svijetlo da možemo sjajan futsal prezentirati u adekvatnoj dvorani.

Neki su drugi klubovi zbog maćehinskog odnosa institucija prema njima prisiljeni šutjeti da ne bi izgubili i ono malo što imaju, ali mi to ne moramo i sigurno nećemo. Ne želimo biti nikome na grbači, ali nećemo odustati od dvorane na koju imamo pravo i čiji najam želimo pošteno platiti.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider