Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna generacija

Mladim Hrvatima teška skupina na Euru do 17 godina

U gradiću Pomoriju održan je ždrijeb Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina koje će se od 6. do 22. svibnja održati u četiri bugarska grada...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je izvučena u skupini A, zajedno s domaćinom Bugarskom, Španjolskom, najuspješnijoj reprezentacijom s čak 8 naslova u ovoj dobnoj kategoriji, i Austrijom.

Hrvatska reprezentacija koju odnedavno vodi Dario Bašić suvereno je prošla kroz posljednju fazu kvalifikacija, gdje je upisala tri pobjede protiv Azerbajdžana, Srbije i Portugala, te pritom ostvarila gol-razliku 8:0.

Na prvenstvu će prve dvije reprezentacije u skupini izboriti četvrtfinale, što našim mladićima daje veliku priliku da to i ostvari. Međutim, Austrija i Španjolska su jake reprezentacije u godištu do 17 godina, dok će Bugarska kao domaćin zasigurno biti neugodna.

Po prvi će puta od 2002. godine na prvenstvu sudjelovati 16 reprezentacija (umjesto 8), a igrat će se u gradovima Slivenu, Burgosu, Sozopolu i Staroj Zagori.

Šest najuspješnijih reprezentacija na prvenstvu izborit će nastup na svjetskoj smotri koja će se odigrati od 17. listopada do 8. studenog ove godine.

Grupa A
1. Bugarska
2. HRVATSKA
3. Španjolska
4. Austrija

Grupa B
1. Češka
2. Slovenija
3. Belgija
4. Njemačka

Grupa C
1. Grčka
2. Rusija
3. Škotska
4. Francuska

Grupa D
1. Irska
2. Nizozemska
3. Italija
4. Engleska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider