Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Misteriozna poruka Inieste

Katastrofa koja bi mogla uništiti Barcinu sezonu

Nakon Lionela Messija, Barcelona je izgubila i Andresa Iniestu, koji se ozlijedio na utakmici s Bayerom u Ligi prvaka i mogao bi pauzirati nekoliko tjedana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iniesta je 14. Barcelonin nogometaš koji se teže ili lakše ozlijedio od početka priprema za novu sezonu. To je doista zabrinjavajuću brojka, za neke katalonske analitičare čak i katastrofalna, jer je sezona zapravo tek počela.

U Kataloniji ističu da se to već može nazvati pandemijom koja bi mogla uništiti sezonu. Neki uzroke pronalaze u ljetnoj turneji i dugačkim putovanjima koji su onemogućili igrače da se odmore i zadovoljavajuće pripreme za novu sezonu, a što je rezultiralo brojnim ozljedama.

Luis Enrique je već javno izjavio kako turneje po „bijelom svijetu“ nisu najbolji način da se momčad odgovarajuće pripremi za novu sezonu. No, promotivne turneje, ovaj put u Sjedinjenim Američkim Državama, donose goleme prihode Barceloni, jednako kao i ostalim velikim klubovima, pa je teško očekivati da će se na tom planu nešto bitnije promijeniti u sljedećem razdoblju.

U katalonskim medijima nije ostala nezamijećena ni misteriozna poruka Inieste na društvenim mrežama nakon utakmice s Bayerom.

„Važna pobjeda! Ponosan sam na momčad. Iako neke stvari ne razumijem...“, napisao je, među ostalim, Iniesta i potakao polemike u katalonskoj javnosti.

Što se to Iniesti ne sviđa i na što se referirao? Neki su mišljenja kako je ljutit na trenera i njegove taktičke postavke, drugi opet misle da nije zadovoljan podrškom publike... Teško je reći na što je točno Iniesta mislio, ali očito je da ga nešto tišti.

Lionel Messi spustio se u svlačionicu na štakama kako bi čestitao momčadi na pobjedi.
„Čestitao nam je na sjajnoj reakciji i upornosti da okrenemo utakmicu. Ohrabrio nas je i istakao kako je siguran da je momčad dovoljno snažna da nastavi pobjeđivati i bez njega. Poručio nam je da zadržimo jedinstvo te da se on uskoro vraća“, otkrio je Neymar.

Vidjet ćemo kako će Barcelona prolaziti bez Messija i Inieste, ali ovo je sjajna prilika za Neymara i Luisa Suareza te još neke igrače da preuzmu odgovornost na sebe i pokažu da ih mogu dostojno zamijeniti. Neymar i Suarez često između redova šalju poruke kako trebaju više prostora i da ne treba sve ići preko Messija. Evo im sada prilika da se pokažu!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider