Tenis
SPORTOVI
Tenis
sljedeća je garcia

Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu Acapulca

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Acapulcu, ona je u 2. kolu svladala Španjolku Mariju Teresu Torro-Flor sa 6-7 (5), 6-3, 7-5 nakon dva sata i 11 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirjana Lučić-Baroni (32) je do druge pobjede u drugom međusobnom susretu protiv 10 godina mlađe suparnice stigla nakon iscrpljujuće borbe iako je imala mnoštvo prilika za lakši pobjedu. U prvom je setu dva puta imala "break" prednosti, ali ga nije uspjela zadržati, a potom je tu prvu dionicu izgubila u "tie-breaku".

Za osvajanje drugog seta našoj je igračici bilo dovoljno jednom oduzeti servis suparnici, da bi se prava drama odvijala u trećem setu. Lučić-Baroni je oduzimala servis Torro-Flor u prvom, petom i sedmom gemu, ali svaki put se Španjolka uspijevala vratiti u igru. Posljednji put je to učinila kada je Lučić-Baroni servirala za meč pri vodstvu od 5-4 i povela je sa 30-0.

Ipak, u sljedećoj je igri naša predstavnica ponovno oduzela servis Torro-Flor, a kada je drugi put servirala za meč morala je spašavati "break-loptu" prije no što je napokon uspjela osigurati prvu meč-loptu koju je i iskoristila.

Mirjana Lučić-Baroni će u četvrtfinalu igrati protiv francuske tenisačice Caroline Garcije koja je u 2. kolu sa 6-2, 6-3 nadigrala Amerikanku Mattek-Sands. Bit će to prvi dvoboj između 32-godišnje hrvatske tenisačice i njezine 11 godina mlađe suparnice, trenutno 30. na pojedinačnoj WTA ljestvici, koja je na turniru u Acapulcu postavljena za 3. nositeljicu i druga je najbolje rangirana u četvrtfinalu.

Naime, 2. nositeljicu Talijanku Saru Errani u drugom je kolu iznenadila Portorikanka Monica Puig i svladala ju s uvjerljivih 6-1, 6-1.

Dvoboj Lučić-Baroni i Garcije na rasporedu je u noći s četvrtka na petak. I jednoj i drugoj tenisačici je ovo prvi nastup u četvrtfinalu WTA turnira u 2015. godini.

WTA Acapulco - 2. kolo:

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) - Maria-Teresa Torro-Flor (Špa) 6-7 (5), 6-3, 7-5
Maria Šarapova (Rus/1) - Mariana Duque (Kol) 6-1, 6-2
Magdalena Rybarikova (Slk) - Elena Bogdan (Rum) 6-0, 6-2
Caroline Garcia (Fra/3) - Bethanie Mattek-Sands (SAD) 6-2, 6-3
Johanna Larsson (Šve) - Aleksandra Krunić (Srb) 6-1, 6-2
Timea Bacsinszky (Švi/5) - Lesja Curenko (Ukr) 6-2, 7-6 (4)
Sesil Karatantčeva (Bug) - Kiki Bertens (Niz) 6-1, 6-4
Monica Puig (Pur) - Sara Errani (Ita/2) 6-1, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider