Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gaze sve pred sobom

Mini Vatreni u četvrtfinalu Europskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija u mini nogometu uvjerljivom je pobjedom nad Latvijom (8-1) u subotu izborila nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva kojem je domaćin Herceg Novi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su s maksimalnih devet bodova osvojili prvo mjesto u skupini A početne faze natjecanja na Europskom prvenstvu, pobjedivši Italiju (2-1), Irsku (9-2) i Kazahstan (1-0), izabranici Danijela Kneževića s uvjerljivih su 8-1 nadigrali Latviju u osmini finala.

Zoran Lukavečki je pogodio u 6. i 8. minuti za vodstvo Hrvatske od 2-0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Dario Kleščić je pogocima u 22. i 26. minuti udvostručio prednost hrvatske reprezentacije, a za 5-0 je pogodio Ivan Rančić u 29. minuti.

Jedini pogodak za Latvijce je u 32. minuti postigao Burmistris, a do konačnih 8-1 Hrvatska je stigla golovima Ive Bure (37.), Božidara Karamatića (39.) i Filipa Rihtara (40.).

Hrvatske nogometaše, koji u Crnoj Gori brane drugo mjesto osvojeno prošle godine na EP-u u Grčkoj, već u subotu navečer (19 sati) očekuje četvrtfinalni dvoboj u kojem će im suparnik biti Češka. Česi su u osmini finala s 5-1 nadigrali Slovačku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider