Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će reći Fiorentina?

Milan će probiti strašnu cifru: Nova ponuda za Nikolu Kalinića!

Na krilima kineskog kapitala Rossoneri se žele vratiti tamo gdje su ne tako davno stalno bili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Milana pod svaku cijenu žele dovesti na San Siro napadača Fiorentine i hrvatske reprezentacije Nikolu Kalinića.

Talijanski mediji navode kako Viole traže 30 milijuna eura odštete što je Milanu previše. Zbog toga su Rossoneri ponudili Fiorentini nešto manju odštetu, ali i dva igrača. Milan je spreman odreći se braniča Gabriela Palette i napadača Gianluce Lapadule.

Gazzetta dello Sport piše da se Kalinić već oprostio od svojih suigrača u Firenzi i spreman je za transfer u Milan gdje bi navodno trebao zarađivati 2.5 milijuna eura po sezoni.

Milan je prvotno želio angažirati Alvara Moratu, ali Španjolac je korak do transfera u Manchester United pa su se okrenuli Kaliniću koji je prošle sezone zabio 20 golova.

Prvi put nakon 2001. potrošit će više od 100 milijuna eura

Novi kineski vlasnici ne štede i žele vratiti Milan u vrh talijanskog i europskog nogometa. Bivši europski prvak je ovoga ljeta potrošio već 82 milijuna eura na pojačanja. Iz Porta je za 38 milijuna eura stigao Andre Silva, iz Wolfsburga je za 18 milijuna eura stigao Ricardo Rodriguez, dok je za isti iznos iz Villarreala došao Mateo Musacchio, Iz Atalante je za osam milijuna eura posuđen Franck Kessie.

Ukoliko se ostvari i Kalinićev transfer Milan će probiti granicu od 100 milijuna eura. Posljednji put Milan je potrošio više od 100 milijuna uoči sezone 2001./02. kada su na San Siru potrošili 144 milijuna eura, a tada su kupljeni Rui Costa, Filippo Inzaghi i Andrea Pirlo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider