Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napokon odlazi

Sud donio odluku: Konačan kraj za Michela Platinija!

Michel Platini definitivno odlazi s mjesta predsjednika UEFA-e…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski arbitražni sud (CAS) objavio je da je smanjio suspenziju na sve aktivnosti povezane s nogometom sa šest na četiri godine predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju dodavši kako smatra da je prvotna olduka FIFA-e bila prestroga, a Platini je podnio ostavku na mjesto predsjednika Europske nogometne federacije.

Francuz je ranije objavio kada je podnio žalbu na suspenziju koju mu je dodijelila FIFA da će podnijeti ostavku na funkciju predsjednika UEFA-e ako mu žalba na uspije. Danas je nakon odluke CAS-a kazao da podnosi ostavku kako bi mogao "nastaviti svoju borbu pred švicarskim sudovima".

FIFA je 21. prosinca donijela odluku kojom suspendira Platinija na sve aktivnosti vezane za nogomet na osam godina, no ta je kazna nakon njegove žalbe u veljači smanjena na šest godina.

CAS priznaje "vjerodostojnost" usmenog ugovora kojeg su sklopili FIFA i Michel Platini o isplati 1,8 milijuna eura, ali " uvjeren u legitimnost" te isplate obavljene 2011. za savjetnički posao kojeg je Platini obavljao za Josepha Blattera, tada predsjednika FIFA-e, i kojeg je završio 2002.

CAS je također smanjio i novčanu kaznu Platiniju sa 80,000 švicarskih franaka na 60,000.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider