Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izabrao Mourinha

Ispovijed bivše zvijezde Reala: Žarko želio u Barcu, ali je odustao zbog Pepa

Bio je jedan od najvećih talenata svijeta i mogao je birati klub. Prva želja mu je bila Barcelona, ali je odustao zbog ponašanja Pepa Guardiole.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mesut Ozil je 2010. bio jedan od najtraženijih igrača svijeta koji je doslovno mogao birati klub. Za tadašnjeg veznjaka Werdera su se interesirali mnogi europski velikani, a on je na kraju izabrao Real Madrid.

Međutim, vrlo je lako mogao završiti u redovima najvećeg rivala Barcelone koja je bila njegova prva želja. Ozil je u svojoj autobiografiji otkrio gdje je zapelo i kako je završio u redovima velikih rivala, a kao glavnog krivca za takav rasplet je okrivio Pepa Guardiolu.

„Prije putovanja u Barcelonu sam bio uvjeren da je to moj sljedeći klub. Bio je to moj prvi izbor, nitko na svijetu nije igrao tako lijep nogomet,“ prisjeća se Ozil.

„Međutim, Guardiola se nije pojavio na razgovorima, a nakon njih me nikad nije ni nazvao. Nije mi čak ni poslao poruku. Nije pokazao nikakvu želju i moj interes za dolaskom u Barcelonu je brzo pao,“ tvrdi Ozil.

Situaciju je iskoristio Jose Mourinho koji je uvjerio Ozila da potpiše za Real.

„Nisam htio u Barcelonu zbog Guardiolinog ponašanja. Pogotovo zato što se istovremeno Mourinho žestoko borio za mene. Bio je jako uvjerljiv, iskren i uporan, čista suprotnost Guardioli, zbog čega sam se odlučio za njega i Real Madrid.“

U tri madridske godine je osvojio po jednu ligu, kup i superkup, a najviše će ostati zapamćen po asistencijama kojih je u svim natjecanjima skupio čak 60 uz 25 golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider