Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeste li iznenađeni?

Messi u još jednoj kategoriji postao najbolji: Evo čime se može pohvaliti!

Najbolji nogometaš svijeta i najveća zvijezda Barcelone Lionel Messi postao je najveći porezni platiša među stranim radnicima u Španjolskoj….

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi je u posljednjih sedam godina uplatio stotinu milijuna eura poreznih obveza na račun španjolske države, što znači da mu je u istom periodu prihod prelazio preko 200 milijuna eura, pišu španjolski mediji.

Messi je samo ove godine uplatio 53 milijuna eura na ime poreza za prošlu godinu i naknadni porez na "image rights" u razdoblju od 2007. do 2012. te dodatna tri milijuna kazni za utaju poreza u prethodnim godinama, čime je općenito postao jedan od najvećih poreznih platiša u Španjolskoj.

Messi i njegov otac optuženi su od strane španjolske države za utaju odnosno neplaćanje poreza na „image rights“ za 2009., 2010. i 2011., a u ostvarenim poslovima s tvrtkama u inozemstvu. Messiju je čak prijetila zatvorska kazna, no na kraju je postignut dogovor o plaćanju „penala“.

Argentinac je u 2013. zaradio preko 25 milijuna eura, 13 milijuna od takozvanih „images rightsa“, a 12 milijuna od „gole“ plaće u Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider