Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi na 'polju krumpira'

Barca i njezine zvijezde u velikom strahu uoči 'el clasica'

Barcelona je zabrinuta za zdravlje Lionela Messija, a igrači Barceloni imaju primjedbe na osiguranje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona drhti uoči okršaja Argentine i Čilea u Cordobi. Katalonski mediji pišu da je travnjak na stadionu „Mario Kempes“ u očajnom stanju, nazivaju ga „poljem krumpira“. Kako je Čile tvrd i neugodan protivnik, a utakmica rezultatski prilično važna zbog lošeg ulaska Argentine u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018., očekuje se žestoka i beskompromisna bitka pa čelnici i stručni stožer Barcelone pušu i na hladno.

Na Camp Nouu najviše se pribojavaju moguće ozljede Lionela Messija, najveće zvijezde Argentine i katalonske momčadi. Naravno da ozljeda najboljeg igrača nikada ne dolazi u dobro vrijeme, posebice uoči „el clasica“, najveće utakmice sezone.

Messi stoji Barcu 109.000 eura dnevno

Real Madrid stiže na Camp Nou 2. travnja (20.30 sati) u okviru 31. kola Primere, a Barceloni se već ozlijeđena tri važna igrača: Sergio Busquets, Ivan Rakitić i Andres Iniesta, tako da bi moguća Messijeva ozljeda još više dobila na težini. Osim „udarca“ na sportskom planu, Barcelona bi pretrpjela i težak financijski gubitak. Katalonski mediji su izračunali da Messijevo izbivanje s travnjaka stoji Barcelonu na dnevnoj razini čak cca. 90.000 eura.

FIFA-in program financijske kompenzacije klubova u slučaju ozljeda njihovih igrača na reprezentativnim akcijama predviđa dnevnu odštetu od 20.548 eura, ali samo u slučaju težih ozljeda, odnosno ozljeda koje zahtijevaju više od 28 dana oporavka, a kako Messi stoji Barcelonu na dnevnoj razini 109.000 eura u bruto iznosu, dolazimo do spomenutog gubitka od 90.000 eura. Naravno da je Messi osigurao svoje noge, navodno kod jednog talijanskog osiguravatelja, na 50 milijuna eura. Godišnja polica osiguranja Argentinca stoji 300.000 eura.

Strah od terorističkih napada

Inače, nezadovoljni klupskim osiguranjem igrači Barcelone navodno su zatražili sastanak s vodstvom kluba. Problem je eskalirao nakon nedavnih terorističkih napada u Bruxellesu koji su poprilično zabrinuli zvijezde katalonskog ponosa.

Pozivajući se na neke nedavne slučajeve igrači Barcelone požalili su se da navijači prelako dolaze do njih za vrijeme treninga u klupskom sportskom centru, ali i u hotelima u kojima odsjedaju prije i nakon utakmica, posebice na gostovanjima. Istakli su posljednji slučaj uoči utakmice s Villarrealom kada se u hotel probila skupina djece i tražila ih autograme. Čelnici kluba obećali su postrožiti mjere osiguranje pa se može očekivati da će u buduće kontakti s navijačima biti svedeni na minimum.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX