Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak samo čovjek

Nevjerojatan podatak: Messiju se ovo dogodilo prvi put nakon 117 utakmica

Poznato je da je Lionel Messi u svojoj karijeri srušio mnogo rekorda i da je autor sjajnih pogodaka, a kada se tome pridoda da je pet puta osvojio Zlatnu loptu, jasno je da se Argentinca smatra ponajboljim nogometašem u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ali u jučerašnjoj utakmici Argentine protiv Čilea, Messi je ipak srušio jedan neslavan rekord. Argentinski napadač u 90 minuta nije uspio uputiti niti jedan udarac prema protivničkim vratima, a to se sinoć dogodilo po prvi puta u zadnjih 117 utakmica koje je odigrao za reprezentaciju ili klub.

To zvuči nevjerojatno kada se uzme u obzir da je postigao 509 golova u 658 utakmica, ali ova činjenica pokazuje kako je Messi samo čovjek pa se ne bi trebao pronaći na meti kritičara. Zapravo, Argentina je kao gost slavila kod Čilea 2:1 u petom kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

Iako su domaćini poveli pogotkom Felipea Gutierreza, Gaučosi su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist zahvaljujući golovima Angela di Marije i Gabrijela Mercada. Iako nije uputio udarac tijekom cijele utakmice, Messi je ipak uspio upisati asistenciju za drugi pogodak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider