Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Penali kobni za Gaučose

VIDEO Argentina nije uspjela, Messi tragičar finala!

Igrali su najbolje na ovogodišnjoj Copi, ali ju nisu uspjeli osvojiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednik jubilarne Copa Americe Centenario je reprezentacija Čilea koja je u finalu na jedanaesterce sa 4:2 svladala Argentinu.

Tijekom 120 minuta igre Argentinci su bili bolji, ali neke od izuzetno dobrih šansi nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Najbolju je, u 20. minuti susreta, promašio napadač Napolija Gonzalo Higuain kada je išao jedan na jedan s Barceloninim vratarom Čilea Claudijom Bravom, ali je promašio cijeli gol.

Nakon što terensku inicijativu nisu uspjeli okruniti golom za trofej, odluka o pobjedniku pala je udarcima s bijele točke. U prvoj seriji su promašili i jedni i drugi - Lionel Messi i Arturo Vidal - ali do kraja su Čileanci četiri puta bili precizni, a pobjedu im je donio Francisco Silva nakon što je Bravo obranio udarac Lazijeva veznjaka Lucasa Biglije.

Bravo nije uspio pročitati Messijevu namjeru u prvoj seriji, najbolji svjetski nogometaš poslao je njega u jednu, a loptu u drugu stranu. Nažalost za Argentince, promašio je čitava vrata...

Argentini je ovo treće izgubljeno finale u posljednje tri godine, nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu i prošlogodišnje Copa Americe kada ih je također na jedanaesterce pobijedio Čile. Jedna od najvećih svjetskih nogometnih nacija na trofej čeka sad već pune 23 godine, od 1993. kada su osvojili Copa Americu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider