Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgori u ligi

Messi ne želi pogledati istini u oči: A kažu da je Ronaldo tašt...

U mnogim segmentima igre Lionel Messi doista je fantastičan pa i čudesan, no postoje i neki u kojima je ne samo prosječan nego ispodprosječan pa čak bi se moglo reći i katastrofalan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada bi Pele, Neeskens, Matthaeus, Brehme, Hrubesch, Lerby, Hierro, Matt Le Tissier, Totti ili Prosinečki stavili loptu na 11 metara, suparniku spasa nema, to je gol koji god vratar bio na vratima. Rijetko su promašivali, bili su to doista rijetki petci.

To se ne može reći za Messija koji je protiv Levantea u prošlom kolu Primere ponovno propustio realizirati jedanaesterac, 13. put u 61 pokušaju kada je u pitanju španjolskoj prvenstvo. Još je tri put promašivao u Ligi prvaka od ukupno 11 penala koliko je pucao. Dakle, u oba natjecanja do sada je promašio 16 penala u 72 pokušaja, što je 22%. Od posljednjih deset penala promašio je čak četiri puta, što je najgori učinak u Primeri.

Za usporedbu, Messijev arhi-rival Cristiano Ronaldo do sada je promašio deset posto penala. Ni Ronaldo se ne može nazvati nekim posebno sigurnim izvođačem najstrožih kazni, ali ipak je dosta uspješniji od Messija.
Možda neki neće vjerovati, ali i Messi je samo čovjek i ima slabosti. Ali, možda bi konačno trebao pogledati istini u oči i sam sebi priznati da nije baš najbolji izvođač penala te da bi to netko mogao bolje raditi. Međutim, stara izreka kaže: što veći igrač, to veća taština. Koliko god promašivao, on i dalje puca.  Ronaldo, dakle, nije jedini.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider