Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenađenje u PSG-u

Cifre od kojih boli glava: Messi broj jedan, Mourinho zaradio više nego Pep

Sve se češće u medijima pojavljuju iznosi koje zarađuju najveće face u svijetu nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda argentinske reprezentacije i Barcelone Lionel Messi i dalje je najbolje plaćeni nogometaš svijeta s godišnjom zaradom od 74 milijuna eura, piše France Football.

Messijevi prihodi su u 2015. godini porasli za devet milijuna eura u usporedbi s prijašnjim prihodima zahvaljujući čemu je peterostruki osvajač Zlatne lopte ispred Portugalca Cristiana Ronalda (67.4 milijuna eura) i kolege iz Barcelone Brazilca Neymara (43.5 milijuna eura). Njih su trojica već treću godinu zaredom na vrhu liste najbolje plaćenih nogometaša svijeta.

Procjene France Footballa temelje se na plaćama igrača prije plaćanja poreza, prihodima od sponzora i različitim bonusima.

Angel Di Maria je najbolje plaćeni nogometaš Francuskoj sa 24 milijuna eura nakon svog prelaska iz Manchester Uniteda u PSG, a tako je pretekao svoje suigrače iz pariškog kluba Thiaga Silvu i Zlatana Ibrahimovića.

Iako je u prosincu dobio otkaz u Chelseaju Portugalac Jose Mourinho je najbolje plaćeni trener sa 24 milijuna eura, a Pep Guardiola i Fabio Capello su odmah iza njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider