Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još uvijek 'gladni'

Messi i Mascherano sve iznenadili: Opće oduševljenje u Barceloni

Lionel Messi i Javier Mascherano odlučili su se povući potez koji puno toga govori o trenutačnoj atmosferi koja vlada u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi i Javier Mascherano odlučili su skratiti godišnji odmor i tjedan prije predviđenog roka priključuju se pripremama prve momčadi Barcelone. Messi i Mascherano dobili su produženi godišnji odmor zbog nastupa na Copa Americi, no odlučili su ga svojevoljno skratiti za tjedan dana. Na opće iznenađenje u jutarnjim satima četvrtka pojavili su se u sportskom centru Barcelone kako bi obavili liječnike preglede.

Katalonski mediji s oduševljenjem su popratili ovaj potez argentinskog dvojca opisavši ga očiti dokaz odanosti, predanosti i pripadnosti Barceloni. Katalonci s ponosom ističu kako je Messi još uvijek „gladan“ trofeja i uspjeha. Tumače da je to odličan znak pred početak nove sezone u kojoj će Barca loviti nove rekorde, prije svih obranu titule prvaka Europe, što još nikome nije uspjelo otkada se najelitnije klupsko natjecanje igra u formatu Lige prvaka.

Prije toga Barcelona će pokušati ponoviti 2009. kada je pod vodstvom Pepa Guardiole osvojila sva natjecanja u kojima se natjecala. Prvi ispit za Barcu stiže već 11. kolovoza i dvoboj sa Sevillom u UEFA Superkupu, koji Messi i Mascherano očito ne žele propustiti. Nekoliko dana kasnije slijedi obračun s Athleticom u španjolskom Superkupu.
Katalonski mediji također ističu da je Messijevo samoinicijativno skraćivanje odmora jasan znak kako su se odnosi između njega i trenera Luisa Enriquea u potpunosti normalizirali.

Zanimljivo je da je Marc-Andre ter Stegen također je stigao ranije od očekivanog, dok će Claudio Bravo iskoristiti cijeli godišnji odmor. Vidjet ćemo hoće li taj podatak značiti nešto Enriqueu kod odluke o izboru prvog vratara. Uglavnom, u Barceloni vlada odlična atmosfera, cvijeće cvate na sve strane...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider