Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odličan potez Branca

Megapojačanje za Hajduk: Vraća se Josip Radošević!

Za igrače i stručni stožer sezona je završila, ali sportski direktor radi punom parom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Radošević će biti prvo, veliko pojačanje Hajduka za novu sezonu.

Vijest je još uvijek neslužbena, čeka se službena objava s Poljuda, ali doznajemo da je već sve dogovoreno i odobren je povratak ovog odličnog defenzivnog veznjaka.

Radošević će ovog četvrtka pokušati osvojiti dvostruku krunu s Red Bull Salzburgom, u finalu Kupa Austrije čeka ih Rapid Beč, a njegova nova destinacija je Hajduk. Sportski direktor Mario Branco završio je posao s 23-godišnjakom kojem 30. lipnja istječe ugovor s Red Bull Salzburgom.

Nema sumnje, Radošević je pravo pojačanje za Hajduk i igrač koji će dati novu dimenziju momčadi koji vodi Joan Carrillo. U ovoj sezoni je za Red Bull Salzburg nastupio 28 puta, postigavši pritom pet golova te dvaput asistiravši.

Veznjak ogromnih trkačkih kapaciteta koji pokriva veliki dio terena i ima snažan udarac u Hajduku je i ponikao te je kao 18-godišnjak debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u utakmici s Belgijom u Bruxellesu. Nedugo poslije toga, u siječnju 2013. prešao je u Napoli za tri milijuna eura, a taj novac je, kao i onaj od prodaja Ante Vukušića i Marija Pašalića, bio spasonosan za velikana s Poljuda koji je u to vrijeme grcao u dugovima.

U međuvremenu, Napoli je Radoševića slao na posudbe u Rijeku i Eibar da bi prošlog ljeta ga pustili da ode bez odštete u Red Bull Salzburg. S aktualnim austrijskim prvacima potpisao je ugovor na jednu sezonu, a sad se odlučio vratiti doma, u matični klub.

Što se Hajduka tiče, i ovaj Radoševićev dolazak znak je i potvrda završetka financijske konsolidacije. Velika većina od onih preko 100 milijuna kuna duga otprije pet godina je apsolvirana i navijači željno iščekuju još poneko kvalitetno ime kako bi se momčad što više pojačala uoči ljetnih kvalifikacija za Europsku ligi i svega ono što slijedi na domaćim terenima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider