Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Najteži trenutak karijere'

McClaren uoči velike prilike za revanš: 'Pokušao sam otrovati Bilića'

Trener Newcastlea Steve McClaren uoči utakmice s West Hamom Slavena Bilića (ponedjeljak 21:00) prisjetio se 2007. i noći na Wembleyju kada je Hrvatska svladala Englesku s 3:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić je tada s Hrvatskom doživio jedan od najvećih trenutaka u trenerskoj karijeri, dok se McClarenova Engleska morala oprostiti od nastupa na Euru.

"Kažu da te ojača ono što te ne ubije. Ta me utakmica s Hrvatskom gotovo ubila, ali sam preživio. To nije bila dobra noć, ali ne zbog Hrvatske i Slavena nego zbog Engleske i mene", rekao je Steve McClaren kojega su engleski mediji razapeli nakon poraza.

"To je bio najteži trenutak moje karijere. No, takve se stvari događaju s razlogom. Ili potoneš ili se vratiš još odlučniji. Bilo mi je jako teško uvjeriti ljude da su u krivu i dobiti novi posao. No, definitivno sam se promijenio od 2007. Da nije tako, bio bih u problemima."

McClaren i Bilić se nakon toga više nisu susretali na terenu. No, hrvatski trener posjetio ga je u Wolfsburgu jer je kao izbornik pratio Marija Mandžukića i dugo su razgovarali.

"Pokušao sam ga otrovati", našalio se McClaren pa ozbiljno dodao:

"Bio je skroman i pametno je pričao. Znamo da je to samo sport, ne radi se o životu i smrti. Iako je za mene tu noć gotovo radilo o tome."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider