Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to svijet nije vidio

Najgori šef na svijetu: Podijelio osam otkaza u sezoni, 35. u svojoj eri

Maurizio Zamparini je predsjednik koji nema problema poručiti treneru da je dobio otkaz...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma Maurizio Zamparini u ponedjeljak je obavio i osmu trenersku promjenu ove sezone otpustivši Waltera Novellina, a vrativši na tu dužnost Davidea Ballardinija.

Ballardiniju će ovo biti drugi mandat na klupi Palerma ove sezone, na Siciliji je bio i od 10. studenoga do 11. siječnja.

Mijenja trenere poput čarapa

Zamparini je poznat po vrlo čestim smjenama trenera, ali ove sezone u kojoj Palermu prijeti ispadanje u drugu ligu porušio je sve rekorde.

Sezonu je na trenerskoj klupi započeo Giuseppe Iachini, no nakon svega dva mjeseca dobio otkaz. Nakon njega angažirani su Davide Ballardini (dva mjeseca), Fabio Viviani (manje od mjesec dana), Giovanni Tedesco (mjesec dana), Giovanni Bosi (samo jedna utakmica), prije nego li je vraćen Iachini.

Domaći 0-3 poraz od Lazija u nedjelju obilježili su i navijački neredi koji su presudili Novellinu.

"Ovo je bilo nemoguće za gledati. U posljednje dvije utakmice primili smo šest golova, a u četiri utakmice s Novellinom na klupi osvojili smo jedan bod. Ova odluka nije bila lagana, jer sam s Novellinom ušao u Serie A prije 25 godina", izjavio je Zamparini.

U svojoj eri Zamparini smjenio 35 trenera

Zamparini je osebujan lik koji je u nogomet ušao u davne 1987. godine. Tada je kupio drugoligaša Veneziju s kojim je nekoliko sezona kasnije ušao u Serie A. Godine 2002. prodao je Veneziju i kupio tadašnjeg drugoligaša Palermo za 15 milijuna eura, s namjerom da ga vrati u elitno društvo. To mu je pošlo za rukom 2004. godine, a od tada se klub samo jednom vraćao u Serie B (2013/2014), ali i ekspresno vratio.

Otkako je preuzeo vlasničku / predsjedničku fotelju u klubu, Zamparini je podijelio 35 otkaza trenerima. Apsolutni rekorder je Francesco Guidolin koji je dobio otkaz čak četiri puta. Po dva puta su otpuštani Delio Rossi, Gian Piero Gasperini, Iachini, Giuseppe Sannino i Stefano Colantuono. Od poznatijih imena koja su dobila otkaz kod Zamparinija spomenimo i Gennara Gattusa i Waltera Zengu.

Zanimljivo, otkako je vlasnik trgovačkog lanca Emmezete preuzeo klub Palermo nije imao stranjskog trenera. Rekorder po vremenu provedenom na trenerskoj klupi je spomenuti Iachini s dvije godine i dva mjeseca, dok je neslavni rekorder Bosi sa samo jednom utakmicom.

Šest kola prije kraja prvenstva Palermo se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa 28 bodova, koliko ima i 17. Carpi, dok 19. Frosinone ima bod manje. Od ta tri sastava samo će se jedan spasiti ispadanja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider