Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan puno košta, a drugi...

Nova era Newcastlea: Žele graditi ekipu oko dva odlična klinca, ali neće biti lako

S viješću kako odlazi omraženi predsjednik, a stižu Saudijci, zapuhali su novi vjetrovi na St James Parku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz to što je generalno zaustavio nogomet u cijeloj Engleskoj, koronavirus privremeno je na čekanje stavio transakciju u sklopu koje je Mike Ashley trebao prodati Newcastle novim vlasnicima iz Saudijske Arabije.

Pokušali su Saudijci u posljednji trenutak spustiti ponudu s prvotno dogovorenih 340 na 300 milijuna funti, želeći iskoristiti pandemiju koronavirusa i dobiti popust od poslovično škrtog Ashleyja.

Ta priča će, uvjereni su Englezi, imati pozitivan epilog, a prije nego što Newcastle dobije nove vlasnike, u klubu rade na dva važna posla vezana uz budućnost.

gol expired Koronavirus zaustavio posao od skoro 400 milijuna eura: Prodaje se veliki engleski klub divider

Prvi se zove Matthew Longstaff, mladić iz njihove omladinske škole kojemu aktualni ugovor traje još dva i pol mjeseca.

Njihovo dijete (zasad) ne želi potpisati novi ugovor

Longstaff je rođen u ožujku 2000. godine, a engleska javnost upoznala ga je prošle jeseni kad je u debitanskom nastupu u Premierligi zabio jedini pogodak u pobjedi Svraka protiv Manchester Uniteda.

Međutim, od tog trenutka ništa se nije promijenilo glede njegova ugovora, nisu uspjeli postići dogovor glede potpisa novog i ušli su u situaciju da im igrač može potpisati za bilo koji klub i na ljeto otići bez odštete. U Newcastleu se tako nadaju da će se ostvariti ona najava iz FIFA-e kako će igrači kojima ugovor traje do 30. lipnja i poslije tog roka morati ostati u svojim klubovima sve do završetka aktualne sezone, a sve s ciljem da dobiju na vremenu i pokušaju uvjeriti mladog Longstaffa da je St James Park najbolje mjesto u ovoj fazi njegove karijere.

Menadžerska agencija kao as iz rukava

Paralelno s nagovaranjima Longstaffa da potpiše novi ugovor u Newcastleu pokušavaju postići dogovor s Burnleyjem glede još Dwighta McNeila, 20-godišnjeg lijevog krila.

McNeil, koji je rođen u studenom 1999., ustalio se ove sezone u momčadi Seana Dychea, postigao dva pogotka i upisao pet asistencija te je Burnley za njega izvjesio cijenu od čak 35 milijuna funti.

Newcastle to ne želi platiti, a pritom se uzdaju u jedan tajni adut. Naime, McNeilova menadžerska agencija je Unique Sports Management koja ima dobre odnose sa Svraka jer su tamo već četvorica nogometaša koje zastupaju: Jamaal Lascelles, Paul Dummett, Dwight Gayle i Karl Darrow.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider