Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve zbog njega

Velika zamjena: Kovačić navija za Inter, ali prelazi u najvećeg rivala?

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić vjerojatno se vraća u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić (22), kojeg mediji vežu uz Milan i Juventus, rekao je kako je u budućnosti sve moguće osim da se iz Real Madrida vrati u Inter dok je ondje trener Roberto Mancini.

"Milan ili Juve? Nikad se ne zna što se može dogoditi u budućnosti, ne znam što će biti", rekao je Kovačić za talijansku televizijsku postaju Mediaset. Upitan o eventualnom povratku u Inter izjavio je:

"Ne vraćam se u Inter s Mancinijem na klupi. S njim sam imao čudan odnos, no to su moje stvari i nema potrebe o njima govoriti..."

Mateo Kovačić je prošlo ljeto došao u Real Madrid iz milanskog Intera te ima ugovor do ljeta 2021. godine. Za bijele iz Madrida sudjelovao je u 34 utakmice a trener Zinedine Zidane, koji je preuzeo momčad u siječnju, izostavljao ga je iz momčadi u nekim utakmicama uključujući finale Lige prvaka protiv Atletica.

Sportski direktor Intera iz Milana, Piero Ausilio, rekao je u subotu kako je klub "uvijek zainteresiran za igrače poput Kovačića" i kako se nada da ovog ljeta neće otići u Juventus ili Milan.

"Ako se mora vratiti u Italiju sebično se nadam da to neće biti dolazak u Milan ili Juventus", izjavio je Ausilio u razgovoru za talijansku radijsku postaju Radio Umbria.

"Ne bih volio vidjeti Matea u drugom dresu jer sam mu naklonjen. Uzeli smo ga kada je bio mali dječak, hranili ga te prodali u Real Madrid za ogroman iznos", dodao je.

Real Madrid je bio platio Interu 31 milijun eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

"Sada se nadam da će nastaviti svoj put u Real Madridu, momčadi koja je upravo osvojila Ligu prvaka. Bude li bio strpljiv mogao bi postati njihov važan igrač", rekao je Ausilio čiji je Inter završio sezonu na četvrtom mjestu u prvenstvu.

Mateo Kovačić je ponuđen Juventusu pa bi mogao ovog ljeta prijeći u talijanskog prvaka, piše talijanski internetski portal Calciomercato. Taj medij napominje kako je hrvatski vezni nogometaš ponuđen nakon što ga je u Milanu, u finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, trener Zidane ostavio na tribini.

Čelnici Juventusa prenijeli su informaciju treneru Massimilijanu Allegriju koji je dao pristanak, tvrdi Calciomercato. Talijanski i španjolski mediji ranije su navodili interes Milana gdje bi otišao na posudbu. Nagađalo se i o interesu Seville i Tottenhama.

Nakon finala Lige prvaka Kovačić je rekao kako ne razmišlja o odlasku već da želi igrati za Real Madrid gdje ima ugovor na još pet godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider