Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi misle 'lako ćemo'...

Marković: UEFA će kreirati hrvatsku ligu

Ostalo je tri tjedna da klubovi koji žele i sljedeće godine igrati prvu ligu dođu do prijeko potrebne licence. Ovaj se rok treba shvatiti ozbiljno, jer licence ne dijeli ni Marković ni HNS već UEFA koja se već pokazala nemilosrdnom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Licence za prvu ligu stvar su UEFA-e tj. upravo ona na tome inzistira. Možda kod nas to neki ne znaju već misle kako će do 2. svibnja, kada je krajnji rok za dobivanje licence, one doći same od sebe.

Mi u Savezu upozoravali smo pet godina i znali smo što će se dogoditi. Nažalost, svih tih godina nije bilo uvjeta, mogućnosti, ali i volje da se sve riješi

>> Oni bi Ligu 16, a licencu za 1. ligu nemaju ni Hajduk ni Dinamo

'Mi u Savezu upozoravali smo pet godina i znali smo što će se dogoditi. Nažalost, svih tih godina nije bilo uvjeta, mogućnosti, ali i volje da se sve riješi', kaže predsjednik HNS-a i naglašava:

'Da ne bi bilo zabune, ne radi se samo o terenima i stadionima. Financije su jedan od krucijalnih razloga, klubovi ne smiju imati nikakvih dugova', rekao je Marković za Sportske.

Najpopularniji mađarski klub već tri godine igra u Drugoj ligi, svake godine je daleko prvi. ima stadion, ima infrastrukturu, no muče ga dugovi i ne može među prvoligaše. UEFA ne da…

Marković kaže kako 'na lijepe oči' neće nitko ništa dobiti iz jednostavnog razloga - radi se o licencama na kojima inzistira Kuća europskog nogometa, a ne HNS. UEFA će poslati stroge inspekcije pa neće biti mjesta bilo kakvom 'švercu'.

'Godinama smo se trudili, razgovarali, na sve moguće načine upozoravali klubove, predviđali ovakvu situaciju. Reakcija je bila slaba, sad se to zorno vidi. U našem okruženju, osim Slovenije, najdalje su otišli Austrija i Mađarska', kaže predsjednik HNS-a.

Marković kaže da je ipak optimist te da će klubovi ipak 'stisnuti' i popraviti neke stvari. Iznio je svoju viziju nove hrvatske lige.

'Od prvog dana sam za 'Ligu 10’! Samo iz jednog razloga, zbog kvalitete.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider